Jump to content

Οι πειρατικές υπηρεσίες IPTV θα μπλοκάρονται, λέει η Infomir

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

a1053a20ab0e466f36737c3e29a40982_XL.thumb.jpg.fe18b5609d9bfae2f8af0ea9d5d956ca.jpg

Οι πειρατικές υπηρεσίες IPTV θα μπλοκάρονται, λέει η Infomir

 

 

Η Infomir, κατασκευαστής της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG, αναφέρει ότι θα μπλοκάρει τα portal παρόχων IPTV για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, κατόπιν καταγγελιών από κατόχους τέτοιων δικαιωμάτων. Ενώ οι συσκευές MAG χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε πολλές νόμιμες υπηρεσίες, η είδηση θα αποτελέσει πλήγμα για μεγάλο αριθμό πελατών που χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές για πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένες πλατφόρμες.

Τα τελευταία χρόνια, οι μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες IPTV έκαναν γνωστή την παρουσία τους στον πειρατικό τηλεοπτικό χώρο.

Όπως έχει αναφερθεί πρόσφατα, το 5,5% των αμερικανικών και καναδικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε πειρατικές υπηρεσίες IPTV. Το εύρος του περιεχομένου είναι εκπληκτικό, με λίγες - αν υπάρχουν - επίσημες εταιρείες ψυχαγωγίας που είναι σε θέση να το ανταγωνιστούν.

Τέτοιες υπηρεσίες είναι συνήθως προσπελάσιμες μέσω ενός μεγάλου εύρους συσκευών, που ξεκινά από τις πανταχού παρούσες πλατφόρμες που βασίζονται σε Android, και φτάνει μέχρι σε εξειδικευμένο IPTV hardware. Καμία από αυτές τις συσκευές δεν έχει σχεδιαστεί για να παραβιάζει, αλλά με την προσθήκη υπηρεσιών τρίτων, μπορούν να μετατραπούν σε πειρατικές μονάδες.

Για όσους αναζητούν μια εξαιρετική εμπειρία IPTV, η σειρά MAG από την Infomir που έχει έδρα στην Ουκρανία, είναι η σωστή επιλογή. Οι συμπαγείς συσκευές χρησιμοποιούνται από χιλιάδες καταναλωτές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο μέσω ενός όμορφου περιβάλλοντος εργασίας, αλλά όπως και κάθε τέτοιο υλικό, οι αποκωδικοποιητές αυτοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε πειρατικά stream.

Η Infomir έχει αποστασιοποιηθεί από αυτό το είδος της παράνομης κατανάλωσης, αλλά έως τώρα δεν φαινόταν να παρεμβαίνει στις επιλογές των πελατών της. Αυτό είναι σαφές πλέον ότι αλλάζει.

"Η Infomir είναι μια διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως. Ως κατασκευαστής συσκευών πολυμέσων, υπόκειται στη νομοθεσία περί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, την οποία σεβόμαστε και τηρούμε", λέει η εταιρεία.

"Μετά τη λήψη καταγγελίας από κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων, η Infomir είναι υποχρεωμένη να περιορίσει την πρόσβαση από τις συσκευές της σε οποιοδήποτε portal (πύλη) που είναι ύποπτο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ο περιορισμός θα διατηρηθεί μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα με τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων."

Οι υπηρεσίες IPTV (νόμιμες όσο και λιγότερο νόμιμες) παρέχουν συχνά μια διεύθυνση URL που επιτρέπει στο MAG και σε παρόμοιες συσκευές να έχουν πρόσβαση στην «πύλη» τους. Αυτά εισάγονται στη σελίδα ρυθμίσεων της συσκευής, με την συσκευή να είναι συνήθως εξουσιοδοτημένη από την πλευρά του παρόχου, επαληθεύοντας τη διεύθυνση MAC του από μια προκαθορισμένη λίστα.

Ωστόσο, η Infomir φαίνεται ότι μπορεί να αποτρέψει την πρόσβαση σε portal με συγκεκριμένες διευθύνσεις URL μέσω των συσκευών που διαθέτει, και υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο που υποδεικνύουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει ήδη.

Το TorrentFreak (TF) μίλησε με την Infomir για να μάθει περισσότερα σχετικά με αυτήν την εξέλιξη. Θα εμποδίζει η εταιρία τις πύλες μετά από απλές καταγγελίες περί πνευματικών δικαιωμάτων, για παράδειγμα, ή είναι απαραίτητη μια δικαστική εντολή;

"Οι καταγγελίες δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από δικαστική απόφαση. Η μορφή και τα περιεχόμενα μιας καταγγελίας περί πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις DMCA", εξηγεί ο νομικός σύμβουλος της Infomir, Vladislav Larionov, στο TF.

"Η πολιτική μας είναι να συμμορφωνόμαστε με την νομοθεσία της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και να λαμβάνουμε υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του χειρισμού των καταγγελιών που αφορούν τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, επεξεργαζόμαστε μόνο τις αναφορές περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που περιέχουν όλα τα στοιχεία κοινοποίησης που προβλέπει το DMCA. "

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών IPTV όχι μόνο παρέχουν πρόσβαση σε πειρατικά stream αλλά και σε άλλο περιεχόμενο που είναι πιθανόν να μην παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, ανάλογα με τις συνθήκες των χρηστών. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα, όταν ο κάτοχος μίας τηλεοπτικής άδειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πρόσβαση μόνο στο BBC One και σε παρόμοια κανάλια μέσω υπηρεσίας IPTV.

Μιλώντας γενικότερα, το TF ρώτησε την Infomir αν το υπερβολικό μπλοκάρισμα είναι ανησυχητικό. Η εταιρεία απάντησε ότι απαιτεί λεπτομερείς καταγγελίες από τους κατόχους δικαιωμάτων για να μπλοκάρει τα portal, και δίνει το δικαίωμα υποβολής ένστασης σε όσες υπηρεσίες έχουν αποκλεισθεί.

"Σεβόμαστε τα δικαιώματα των νόμιμων παρόχων υπηρεσιών και ανησυχούμε από το ενδεχόμενο αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών να καταγγελθούν κατά λάθος ή λόγω εσφαλμένης ταυτοποίησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητούμε οι καταγγελίες περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που υποβάλλονται σε εμάς να συμμορφώνονται με το DMCA και να περιέχουν μια δήλωση ότι η καταγγελία είναι αληθινή και ακριβής", εξηγεί ο Larionov.

"Επίσης, εξετάζουμε κάθε καταγγελία παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για την αποτροπή ψευδών ή καταχρηστικών καταγγελιών. Τέλος, παρέχουμε σε κάθε πάροχο υπηρεσιών τη δυνατότητα να υποβάλλει ένσταση σε μια καταγγελία παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ του κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων και του παρόχου υπηρεσιών, θα ζητήσουμε δικαστική εντολή για να διατηρήσουμε τον περιορισμό πρόσβασης σε ένα portal."

Ενώ οι κάτοχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που προσφεύγουν σε δικαστήρια και ζητούν δικαστική εντολή για μπλοκάρισμα, μπορούν να εντοπιστούν αρκετά εύκολα, η ανακάλυψη όσων έχουν υποβάλει καταγγελία στην Infomir είναι λιγότερο απλή. Η εταιρεία δήλωσε στο TF ότι δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ποιοι έχουν ζητήσει ένα μπλοκάρισμα, εκτός από το ότι είναι κυρίως «μεγάλοι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων, ενώσεις κατά της πειρατείας και εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων».

Τέλος, δεν είναι απολύτως σαφές με ποιο τρόπο εμποδίζονται οι συσκευές MAG από την πρόσβαση στα διαδικτυακά portal και η Infomir ενημερώνει τo TF ότι δεν θα παράσχει αυτές τις πληροφορίες, καθώς ενδέχεται αυτό να "υποβαθμίσει" το "σύστημα περιορισμού πρόσβασης". Υπάρχει ήδη κάποια εικασία στα ειδικευμένα φόρουμ ότι υπεύθυνες ενδέχεται να είναι οι ενημερώσεις firmware, αλλά δεν υπάρχει επί του παρόντος σαφής επιβεβαίωση.

Πηγή: digitaltvinfo

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το διαβασα και εγω χτες το μαυρο μαντατο  Γιαννακη και ειμαι σφόδρα ταραγμενος και λυπημένος :k05170:

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Έλληνες είμαστε.....θα βρούμε τρόπο....δεν θέλω να μου στεναχωριέσαι.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος
13 ωρες πριν , Ο ioanis έγραψε

Έλληνες είμαστε.....θα βρούμε τρόπο....δεν θέλω να μου στεναχωριέσαι.

Καλό μου αγόρι σευχαριστώ που με καταλαβαίνεις και πάντα με στηρίζεις :SFGSFGSF:.

YOU ARE NUMBER ONE :award:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Μέλος

Εγώ λέω... '' Ουδέν Πρόβλημα '' όπως έλεγε και κάποιος ηθοποιός! 

Έλληνες είμαστε, και θα βρούμε Λύση!

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ότι και λένε, ότι και να κάνουν, η ip TV έχει πάρα πολλούς φίλους, και συνδρομητές!  

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Μέσα σε αυτούς είμαι και εγώ Γιάννη. Μιλάω για ελεύθερα IPTV ελληνικά κανάλια , όχι συνδρομητικά, βλέπε το σχετικό θέμα εδώ:

Δωρεάν Ελληνικά κανάλια μέσα από το Ιντερνετ

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Με αυτό τον τρόπο είχα ασχοληθεί ποιο παλιά Αγαπητέ Τάσο, αλλά είχε προβλήματα. Είχα βρει ένα καλό Ελληνικό σάιτ με πολλά και διάφορα κανάλια, αλλά μου έκανε κάτι κόλπα περίεργα! Έφευγε από το κανάλι που έβλεπα, και πήγαινε στο επόμενο, και κάτι τέτοια περίεργα. Ο Σύνδεσμος με τα κανάλια, είναι πολύ καλός πάντως, μπράβο σου! Και με το VLC που το χρησιμοποιώ πάντα ανοίγουν τα κανάλια μια χαρά!!!! 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το ιδανικο θα ητανε να μπορουσαμε να βλεπαμε απο τους δορυφορικους δεκτες ολα τα καναλια της λιστας με τα ελευθερα ελληνικα καναλια του Διαδικτυου.  Δηλαδη να μπορουσε να υπαρχει εγκατεστημενος στο λειτουργικο των δορυφορικων δεκτων ο media player VLC γιατι τωρα λιγοι δορυφορικοι δεκτες παιζουνε τα περισσοτερα καναλια της λιστας, ενω τα ελληνικα IPTV καναλια μεσω youtube οπως πχ ειναι τα κρατικα καναλια της ΕΡΤ δεν τα παιζει κανενας δορυφορικος δεκτης. Αυτα τα καναλια μεσω του youtube τα παιζει μονο ο Η/Υ με το VLC που ειναι για μενα ο καλυτερος media player.

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Πολύ σωστό αυτό που λες Τάσο! 

Εγώ δεν μπορώ με τον δορυφορικό δέκτη. Έχω συνηθίσει τα καλά του Υπολογιστή, και μου είναι πολύ δύσκολο να κάτσω να δω κανάλια από τον δέκτη. Ειδικά αν δεν παίζουν με τον VLC PLAYER. Με τον υπολογιστή είναι πολύ ποιο εύκολο, διότι έχει όλα τα καλά που δεν τα έχει κανένας δέκτης! 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το ξερω Γιαννη και εγω οταν θελω να δω ολη την λιστα τα βλεπω με τον φορητο Η/Υ μου μεσα στην 16αρα LED οθονη του. Ομως τα ελληνικα  IPTV καναλια που μπορουνε να παιξουνε μεσω του δορυφορικου μου δέκτη ΑΜΙΚΟ 8265+  τα βλεπω απο εκει γιατι ο ΑΜΙΚΟ ειναι συνδεδεμος με την μεγαλη οθονη της τηλεορασης.  Ο δορυφορικος δεκτης ΑΜΙΚΟ 8265+ ειναι πολυ καλος δορυφορικος δεκτης, ειναι καινουργιος δεκτης και εχει πολυ καλο media player, παιζει ολα τα ελληνικα καναλια, εκτος απο εκεινα που ειναι μεσω του youtube.

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Μια χαρά Τάσο Μπράβο! Εγώ έχω μια LG 42'' Ιντσών, και συνδεδεμένο τον Υπολογιστή με HDMI καλώδιο! Αν πάρω δέκτη, θα τον συνδέσω και αυτό στην άλλη θύρα HDMI από τις τρεις θύρες HDMI που έχει η τηλεόραση μου!  

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος
5 λεπτά πριν, Ο transporter245 έγραψε

Μια χαρά Τάσο Μπράβο! Εγώ έχω μια LG 42'' Ιντσών, και συνδεδεμένο τον Υπολογιστή με HDMI καλώδιο! Αν πάρω δέκτη, θα τον συνδέσω και αυτό στην άλλη θύρα HDMI από τις τρεις θύρες HDMI που έχει η τηλεόραση μου!  

Γιαννη βλεπω εχουμε την ιδια διαγωνιο οθονης TV και μαλιστα τον ιδιο κατασκευαστη  της TV. Και εγω εχω μια 42αρα LG  LED TV  την 42LB550V που εχει ενσωματωμενο δορυφορικο δεκτη. Ομως δεν τον χρησιμοποιω τον ενσωματωμενο δορ.δεκτη γιατι δεν εχει τα keys BISS για την ΕΡΤ. Εχω συνδεδεμενο  το παλιο μου PC με  windows 7 με την 42αρα LG και βλεπω αρκετες φορες ελληνικες ταινιες μεσω του VLC του Η/Υ που συνδεεται με την 42αρα LG

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Εμένα δεν έχει Δορυφορικό δέκτη, μόνο επίγειο, βλέπω και τα HD επίγεια κανάλια! Ωραία είναι πάντως, μου αρέσει! 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...