Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στην περιοχή μου εδώ στην Τσεχία έχω κανονική λήψη DVBT2, το σήμα είναι αρκετά ισχυρό L=87 έως L=90 με ποιότητα σήματος Q=90 βλέπε φωτ. για παράδειγμα με την λήψη καναλιών JOJ FAMILY και CNN PRIMA NEWS. Μερικές φορές κατά την θέαση των καναλιών η εικόνα παραμορφώνεται. Έχω την αίσθηση σαν να μπουκώνει το σήμα DVBT2 ή σαν να έχω κάποια παρεμβολή. Το φαινόμενο δεν συμβαίνει πάντα, μερικές φορές όμως είναι πολύ έντονο και ενοχλητικό. Η επίγεια κεραία είναι κεραια-πλεγμα με τροφοδοτικό και ενισχυτή και την έχω περίπου 10 χρόνια. Μπορείτε να μου πείτε γιατί μερικές φορές μπουκώνει το σήμα DVBT2 και η εικόνα στην οθόνη παραμορφώνεται? Επεξεργάστηκε 24 Νοεμβρίου από tasos.cz 1
Μέλος Michaeldx Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Έχεις οπτική επαφή με το κέντρο εκπομπής;, δοκίμασε αν γίνεται να μειώσεις την ισχύ του ενισχυτή ιστού σιγά σιγά γιατί από ότι φαίνεται μπουκώνει το σήμα γιατί είναι ισχυρό και για αυτό κολλάει ή εικόνα μερικές φορές,ή γύρνα σιγά σιγά την κεραία πλέγματος που είναι κεραία για οπτική επαφή με το κέντρο τι μάρκα είναι ο ψηφιακός δέκτης,ή έχει ενσωματωμένο δέκτη η τηλεόραση σου; στην Τσεχία Τάσο.Δοκιμάζεις αυτά που σου είπα και μου λες. 1
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Ο δέκτης είναι ο δοκιμασμένος και αξιόπιστος COMBO δέκτης AMIKO 8265+. Υποπτεύομαι ότι ίσως το τηλεοπτικό σήμα επηρεάζεται από ισχυρά σήματα της κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή. Μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο? Ο ενισχυτής δεν είναι ρυθμιζόμενος. Νομίζω ότι υπάρχει μια πλακέτα στο δίπολο της κεραίας και στην κατάληξη του καλωδίου πριν τον δέκτη υπάρχει τροφοδοτικό. Δεν ξέρω αν η κεραία διαθέτει φίλτρο LTE κατά παρεμβολών σημάτων 4G/5G από κοντινούς σταθμούς κινητής τηλεφωνίας. Υποπτευομαι οτι μαλλον οχι 1
Μέλος Michaeldx Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Αν είσαι κοντά σε σταθμό κινητής ναι μπορεί να κάνει παρεμβολές η κινητή σε DVB-T2,στο τηλεοπτικό σήμα,οπότε μάλλον χρειάζεσαι κεραία νέα με φίλτρο LTE/5G,είναι αρκετό καιρό το πρόβλημα ή τώρα σου παρουσιάστηκε;.Δοκίμασε να γυρίσεις την κεραία λίγο μήπως διορθωθεί το πρόβλημα.Ο δέκτης σου όντως είναι πολύ καλός. 1
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τώρα τελευταία. Αγόρασα πριν 2 χρόνια την επίγεια πολύ καλή κεραία Televes DAT HD BOSS 700 που έχει φίλτρο LTE κατα σημάτων της κινητής τηλεφωνίας αλλά δεν την έβαλα γιατί έχω πρόβλημα χώρου, αν την βάλω δεν θα ανοίγει ο φεγγίτης της σκεπής. Για αυτό είχα από την αρχή την κεραία με πλέγμα. Ίσως πρέπει να κάνω καμιά μετατροπή στην εγκ/ση για να μπει η κεραία Televes DAT HD BOSS 700 και να μπορεί να ανοίγει και ο φεγγίτης. Η πολύ καλή κεραία Televes DAT HD BOSS 700 είναι αυτή εδώ: https://dvb-t-anteny.heureka.cz/televes-dat-hd-boss-700/#specifikace/ Επεξεργάστηκε 24 Νοεμβρίου από tasos.cz
Super Συντονιστής Δημητρης Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου Super Συντονιστής Δημοσίευσε 24 Νοεμβρίου H televes αυτή ειναι μια πολύ καλή κεραία, εχω την ιδια το παλιό μοντέλο χωρείς LTE. Μπορεί να δουλέψει ειτε ενεργά ειτε παθητικά. Δηλ παθητικά χωρείς τάση και ενεργά με τάση 12-24v μια και διαθέτει ενσωματωμένο προ ενισχυτή. Όμως για να λειτουργήσουν τα φίλτρα LTE 4G/5 καθώς και το AGC που διαθέτει χρειάζεται να πάρει ταση από τροφοδοτικό. Με ταση η ενίσχυση σήματος μπορεί να φθάσει και τα 42db, ειναι αρκετά δυνατή. Kαι δεν εχει καμία σχέση με το απλό πλέγμα σε ενίσχυση. Το πλέγμα το προτιμούμε σε περιοχές με οπτική επαφή και κοντά στα κέντρα εκπομπής. Στο σημα DVB-Τ να ξέρετε οτι η μέτρηση του level σήματος μόνο ειναι άχρηστη. Αυτο που παίζει μεγάλο ρόλο και δείχνει πόσο καλά ειναι το σήμα είναι το ΜΕR. Αν έχεις πχ level 100% και ποιότητα και το MER ειναι πχ 15 db, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα στην λήψη. 25DB ΜΕR και πάνω, ιδανικά τα 30 είναι ένα άριστο σήμα. Τώρα Τάσο οτι αφορά το προβλημα σου, θα βοηθούσε μια φωτο της στιγμή του προβλήματος καθώς άλλο το μπούκωμα και άλλο τα παγώματα (γνωστά τετραγωνάκια) από έλλειψη σήματος. 2
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 25 Νοεμβρίου Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 25 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Είναι δύσκολο να βγάλω φωτο εικόνας στην οθόνη την στιγμή του προβλήματος. Δεν προλαβαίνω να βγάλω φωτογραφία γιατί το φαινόμενο διαρκεί δευτερόλεπτο η δέκατα δευτερολέπτου. Η εικόνα την στιγμή του προβλήματος σχεδόν ασπρίζει όλη, τα ανθρώπινα πρόσωπα εμφανίζονται σαν αρνητικά είδωλα φωτογραφίας και μετά η εικόνα επανέρχεται. Δεν υπάρχουνε τετραγωνάκια της εικόνας την στιγμή του προβλήματος. Η περιοχή εδώ στην Τσεχία είναι προβληματική. Σταθμοί εκπομπής είναι μακριά και σε διάφορες κατευθύνσεις, η ενίσχυση του σήματος χρειάζεται οπωσδήποτε. Εμπλέκονται στην λήψη των τσεχικών σταθμών DVBT2 και τα σήματα πολωνικών σταθμών DVBT2 μια και είμαστε στα πολωνικά σύνορα. Έτσι εκτός των τσεχικών επίγειων σταθμών έχω λήψη και πολλών πολωνικών καναλιών τα οποία είναι αριθμητικώς περισσότερα από τα τσέχικα επίγεια τηλεοπτικά κανάλια. Λες να δημιουργούνε το πρόβλημα τα πολωνικά σήματα DVBT2 ? Πάντως υποπτεύομαι ότι εμπλέκεται στο πρόβλημα κυρίως η κινητή τηλεφωνία γιατί το πλέγμα έχει λήψη UHF καναλιών 21 εως 69 άρα μάλλον μπλέκεται το σήμα της κινητής στο τέλος της μπάντας UHF. Μάλλον το πλέγμα όπως σωστά παρατήρησες Δημήτρη δεν ενδείκνυται και θα πρέπει να βάλω τελικά την κεραία Televes DAT HD BOSS 700. Θα είναι όμως δύσκολο τώρα αυτήν την εποχή του χειμώνα να ασχοληθώ. Οι καμινάδες, η δική μου και των διπλανών σπιτων δουλεύουνε στο φουλ, κάπνα απο τις καμινάδες, βρώμα του καμένου κάρβουνου και ο μικρός χώρος από το άνοιγμα του φεγγίτη δεν με εμπνέουνε καθόλου για νεα επίγεια εγκ/ση. Με το πεδιομετρο που εχω της ΑΜΙΚΟ δεν μπορω πια να μετρησω επιγεια σηματα γιατι ειναι για παλια σηματα DVBT και οχι DVBT2. Ετσι το πεδιομετρο αυτο το χρησιμοποιω μονο στην δορυφορικη ληψη Επεξεργάστηκε 25 Νοεμβρίου από tasos.cz
Super Συντονιστής Δημητρης Δημοσίευσε 25 Νοεμβρίου Super Συντονιστής Δημοσίευσε 25 Νοεμβρίου Η televes κανει αποκοπή πάνω απο το 48 κανάλι αρα δύσκολα περνάει παρεμβολή απο σήματα κινητής. Αυτο που περιγράφεις σαν βλάβη (το άσπρο και τα αρνητικά χρώματα) ποιο πολύ μου κανει για πρόβλημα δέκτη - τηλεόρασης και οχι σήματος πάντως. Η παρεμβολή η η έλλειψη σήματος συνήθως βγάζει ειτε pixel και κολλάει η εικόνα είτε χάνετε εντελώς η εικόνα. 2
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 27 Νοεμβρίου Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 27 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Απο χτες εδω στην Τσεχια χιονιζει, το εχει στρωσει για τα καλα. Θα περιμενω μεχρι να καλυτερεψει λιγο καιρος, θα προσπαθησω τοτε να βαλω την Televes DAT HD BOSS 700 και θα γραψω εδω τα αποτελεσματα. Προς το παρον με ενδιαφερει να βαλω τα χειμερινα λαστιχα στο Κουπε μου γιατι με τα καλοκαινα λαστιχα το αυτοκινητο γλιστραει Επεξεργάστηκε 27 Νοεμβρίου από tasos.cz 1
Μέλος ioanis Δημοσίευσε 27 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσίευσε 27 Νοεμβρίου 52 λεπτά πριν, Ο tasos.cz έγραψε Λαστιχάρες βλέπω ......φιλαράκι μου θύμησες τα παλιά στην Γερμανία. 1
Μέλος tasos.cz Δημοσίευσε 28 Νοεμβρίου Συγγραφέας Μέλος Δημοσίευσε 28 Νοεμβρίου Καλα εκανες Γιαννακη που εφυγες απο την Γερμανια. Σε λιγα χρονια ετσι οπως παει η Γερμανια θα γινει μουσουλμανικο χαλιφατο. Και αυτο χαρη στην μαμα Μερκελ κουνια που την κουναγε
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα