Jump to content

Περιφερειακοί σταθμοί: Πότε θα εκπέμψουμε σε Υψηλή Ευκρίνεια;


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Περιφερειακοί σταθμοί: Πότε θα εκπέμψουμε σε Υψηλή Ευκρίνεια;

digea.thumb.jpg.1a5a7ed0595a509118ba88e9eeb6228e.jpg

 

Επανέρχεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς το ζήτημα της μετάδοσης του τηλεοπτικού τους σήματος σε υψηλή ευκρίνεια. Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΕΣΡ, στην Ελλάδα οι σταθμοί αυτής της κατηγορίας εκπέμπουν χωρίς άδεια σε τυπική ευκρίνεια (SD) και χωρίς κανόνες επί του περιεχομένου. Η χρόνια αυτή κατάσταση έχει επιτρέψει σε διάφορους τηλεπωλητές να κάνουν πολιτική καριέρα.

 

Η Digea, απαντώντας σε σχετική επιστολή των περιφερειακών σταθμών δηλώνει, «τη δεδομένη βούλησή της και την τεχνική ετοιμότητα για την παροχή της υπηρεσίας». Θέτει, όμως, απευθυνόμενη και προς την κυβέρνηση, τέσσερα ζητήματα, όπως αυτό των οδηγιών της χωρητικότητας των πολυπλεκτών περιφερειακής εμβέλειας, της παράλληλης ή όχι εκπομπής και σε τυπική ευκρίνεια (SD), του επανασυντονισμού των δεκτών και των τεχνικών προδιαγραφών. Επτά χρόνια μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, που ζητάει την ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τους σταθμούς όλης της χώρας, και ενώ η τεχνολογία μετάδοσης προγραμμάτων καλπάζει και επιτρέπει τη συμπίεση του τηλεοπτικού σήματος, η Ελλάδα είναι παγιδευμένη στο παρελθόν. Η κυβέρνηση και το ΕΣΡ επί πέντε χρόνια δεν έχουν κάνει το παραμικρό βήμα για να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

typologies.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...