Jump to content

Διεθνής επιχείρηση για την εξάρθρωση της πλατφόρμας κακόβουλου λογισμικού «Qakbot» από τις αμερικανικές αρχές

Αξιολογήστε το θέμα


Technology News

Recommended Posts

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα μια διεθνή επιχείρηση κατά της διαβόητης πλατφόρμας κακόβουλου λογισμικού «Qakbot» που χρησιμοποιείται ευρέως από εγκληματίες του κυβερνοχώρου που εμπλέκονται στο οικονομικό έγκλημα.

«Το κακόβουλο λογισμικό Qakbot έχει μολύνει πάνω από 700.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έχει διευκολύνει την ανάπτυξη λυτρισμικών και έχει προκαλέσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρήσεις, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το υπουργείο και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αρχές από την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία.

malware.jpg

Το Qakbot που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από μια δεκαετία, διαδίδεται συνήθως μέσω κακόβουλων λογισμικών με emails που αποστέλλονται σε ανυποψίαστα θύματα.

Ερευνητές ασφαλείας πιστεύουν ότι το δίκτυο ηλεκτρονικής παρείσφρησης προέρχεται από τη Ρωσία και έχει επιτεθεί σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο από τη Γερμανία μέχρι την Αργεντινή.

Adblock test (Why?)

http://ftr.fivefilters.net

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...