Jump to content
ioanis

Νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΡΙΚ ο Γιώργος Κέντας

Αξιολογήστε το θέμα

Recommended Posts

Νέος πρόεδρος στο Δ.Σ. του ΡΙΚ ο Γιώργος Κέντας

Toν διορισμό του ακαδημαϊκού Γιώργου Κέντα, στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

cache_728x3000_Analog_medium_1714821_78039_1652023.thumb.JPG.fc321f8a8e3cbcb9d5215aba5d27074c.JPG

Ο Γιώργος Κέντας είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Πέρα από τα διδακτικά και ερευνητικά του καθήκοντα είναι Συντονιστής του Προπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές και Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Δημόσια Διοίκηση. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΒΑ στην Πολιτική Επιστήμη, 2001), Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Kent (MA in International Relations, 2002) και Πολιτική Επιστήμη στο Vrije Universiteit Brussel (Ph.D. in Political Science, 2009).

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η φιλοσοφία και θεωρία των κοινωνικών επιστημών, η θεωρία διεθνούς πολιτικής, η οργάνωση της βίας στο σύστημα διεθνών σχέσεων, η εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι πτυχές ασφάλειας του κυπριακού κράτους. Στο διάστημα 2002-2004 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Κέντρο Ερευνών και Ανάπτυξης-μετέπειτα Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων. Από το 2007 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Από τον Σεπτέμβριο του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008 δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2007 μέχρι σήμερα δίνει διαλέξεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Πολιτών στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Είναι μέλος της Σκανδιναβικής Ένωσης Διεθνών Σπουδών, ενώ εργάστηκε και ως επιστημονικός συνεργάτης στο EU-CONSENT και το FORNET, δύο επιστημονικά δίκτυα που επιχορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έχει επίσης συνεργαστεί με το European Council on Foreign Relations για ζητήματα που άπτονται της συμμετοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, καθώς επίσης είναι συνεκδότης βιβλίων.

 

www.philenews.com

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites
 
Παρακαλώ Σχολιάστε Εποικοδομητικά

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Δημιουργία νέου...