Jump to content

Η Telekom Srbija έθεσε σε λειτουργία δύο ακόμη TP στις 23,5Ε

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Η Telekom Srbija έθεσε σε λειτουργία δύο ακόμη TP στις 23,5Ε

 

Telekom-Srbija.jpg


Από τη θέση του παρόχου της τσεχο-σλοβακικής δορυφορικής πλατφόρμας Skylink, μεταδίδονται άλλα κανάλια HD και SD. Η Telekom Srbija ενεργοποίησε στον δορυφόρο Astra 3Β άλλους δύο αναμεταδότες, οι οποίοι θα χρησιμεύσουν για την ήδη ανακοινωθείσα  πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης.

 
Ο τρίτος  αναμεταδότης του παρόχου λειτουργεί στη συχνότητα 11,817 GHz, την οποία παλαιότερα για λίγο  χρησιμοποίησε η ουκρανική πλατφόρμα  SES Ukraine και πιο πριν η βουλγαρική SatelliteBG. Εκπέμπει εκτός των άλλων και τα κανάλια  HBO HD, HBO2 HD, HBO3 HD, Cinemax HD και Cinemax2 HD. 


Ο τέταρτος  αναμεταδότης του παρόχου λειτουργεί  στην συχνότητα 12.402 GHz και στο παρελθόν υπηρέτησε για τη μετάδοση των συνδρομητικών  HD καναλιών  Penthouse. Τώρα υπάρχουν - μεταξύ άλλων - και τα κανάλια Viasat HD (Viasat Nature HD / Viasat History HD), Discovery ID HD, Discovery Showcase HD, Nat Geo HD, BBC Earth και άλλα.


Η Telekom Srbija στα μέσα του Δεκεμβρίου εγκαινιάζει νέα πληρωμένη δορυφορική τηλεόραση  στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και την Ερζεγοβίνη. Για τους σκοπούς αυτούς, ο πάροχος θα χρησιμοποιεί τέσσερις αναμεταδότες στον Astra 3Β - οι δύο πρώτοι ξεκίνησαν νωρίτερα, τώρα τέθηκαν σε λειτουργία οι υπόλοιπα δύο.


Η νέα πλατφόρμα σκοπεύει να προσφέρει περίπου 150 κανάλια, εκ των οποίων 30 σε HD ανάλυση. Η προσφορά των καναλιών κωδικοποιείται στο Conax . Για  την λήψη ο πάροχος θα προμηθεύει αποκωδικοποιητές χωρίς κάρτες.


Από τεχνική άποψη, τα κανάλια SD παρέχονται σε μορφή MPEG-4 (H.264), ενώ τα κανάλια  HD είναι στον kodek  HEVC (H.265), καθώς επίσης και σε MPEG-4 (H.264).


Για τους τηλεθεατές των ελεύθερων FTA καναλιών  δεν αλλάζει τίποτα - παραμένει δωρεάν χωρίς κωδικοποίηση μόνο το RTS Svet HD και τα ραδιοφωνικά κανάλια Radio Beograd 1/2, Radio 202, AS FM και το Play Radio που ξεκίνησαν νωρίτερα  στην συχνότητα 11.914 GHz.. Όλα τα άλλα κανάλια  κρυπτογραφούνται με το σύστημα Conax.


τεχνικές παράμετροι - νέοι αναμεταδότες Telekom Srbija:
 Astra 3B (23,5°E), freq. 11,817 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK
 Astra 3B (23,5°E), freq. 12,402 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK


τεχνικές παράμετροι – παλαιότεροι αναμεταδότες Telekom Srbija:
Astra 3B (23,5°E), freq. 11,914 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK
Astra 3B (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK


Πηγή: parabola.cz ,    Επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Η Σερβική  Digi TV πωλήθηκε στη σερβική Telekom

 

Η Ρουμανική κοινοπραξία RCS / RDS, πάροχος δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης Digi TV  το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους πωλήσε την Digi TV σε άλλη χώρα. Μετά τη σλοβακική, την τσεχική και την  κροατική  Digi TV πώλησε και το σερβικό κομμάτι.

 

Νέος πάροχος της Digi TV Srbija στα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έγινε η εταιρεία Kopernikus τεχνολογία η οποία με την σειρά σε τρεις μήνες  την πώλησε στην  Telekom Srbija.

 

Η σέρβικη Digi TV εγκαταλείπει το δορυφορικό σύστημα Thor 5/6/7, το οποίο είναι σταθμευμένο στις 0,8 ° W. Οι πελάτες θα μεταναστεύσουν στη νέα πλατφόρμα της Telekom Srbija στον δορυφόρο Astra 3B που βρίσκεται στις 23,5 ° E, απόπου επίσης μεταδίδει  η δορυφορική πλατφόρμα Skylink.

 

Η Telekom Srbija για την δρομολόγηση των υπηρεσιών της παρήγγειλε τέσσερις αναμεταδότες στον Astra 3Β, οι οποίοι σταδιακά θα αρχίσουν να προβάλλονται ξανά, και περιέχει μια ποικιλία από τοπικά, περιφερειακά και διεθνή κανάλια.

 

τεχνικές παράμετροι του αναμεταδότη της Telekom Srbija:

* Astra 3Β (23.5 ° Ε) συχν. 11914 GHz, pol. Η, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

* Astra 3Β (23.5 ° Ε) συχν. 11797 GHz, pol. Η, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

* Astra 3Β (23.5 ° Ε) συχν. 11817 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

* Astra 3Β (23.5 ° Ε) συχν. 12402 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 / 8PSK, CA Conax

 

Οι θεατές στη Σερβία με τον νέο ιδιοκτήτη θα δούνε σημαντική επέκταση και βελτίωσης των υπηρεσιών - είτε πρόκειται για τη βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων στην κλασική ανάλυση SD, καθώς και την παροχή μιας σειράς προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (HDTV). Θα υπάρχουν 150 προγράμματα στο μενού χειριστή, 30 από αυτά σε ανάλυση SD. Ως σύστημα πρόσβασης υπό όρους, ο χειριστής επέλεξε τη λύση χωρίς κάρτα της Conax.

 

Η Telekom Srbija μεταδίδει κανάλια SD σε διαμόρφωση MPEG-4 (H.264), ενώ τα κανάλια HD θα παρέχονται είτε σε MPEG-4 είτε στην  κωδικοποίηση  HEVC (H.265).

 

Στην αγορά της Σερβίας λειτουργούνε τρεις πάροχοι δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης -  εκτός από την αναφερθείσα σερβική Digi TV παρέχουνε της υπηρεσίες της η Polaris Media και η Total TV. Η πλατφόρμα Polaris Media εκπέμπει τα κανάλια της από τον βουλγαρικό δορυφόρο BulgariaSat 1 στις 1.9 ° E και δεν προσφέρει ακόμη κανένα κανάλι σε ανάλυση HD. Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Telekom Srbija  είναι η πλατφόρμα Total TV η οποία λειτουργεί  όχι μόνο στη Σερβία, τη Βοσνία, την Ερζεγοβίνη και στο Μαυροβούνιο, αλλά και στην Κροατία, τη Σλοβενία και την Fyrom. H  Total TV  παρέχει τα κανάλια της από τον δορυφόρο  Eutelsat  16A στις 16 ° Ε.

 

Πηγή: parabola cz . Επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...