Jump to content

Ποιά είναι η ιστορία της Δορυφορική Τηλεόρασης


Δημητρης

Recommended Posts

  • Super Συντονιστής

Για να κατανοήσουμε την ιστορία της δορυφορικής τηλεόρασης, θα πρέπει πρώτα να πάνε όλα το δρόμο για την επιστροφή το 1950 κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του χώρου των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η πρώτη δορυφορική στην τροχιά της Γης ήταν Σπούτνικ, που ξεκίνησε από τους Ρώσους το 1957. Θα ήταν 6 χρόνια αργότερα μέχρι τις πρώτες δορυφορικές επικοινωνίες ξεκίνησε. Αυτό ήταν το δορυφόρο που αναπτύχθηκε από δύο μεγάλες εταιρείες και κρατικούς φορείς. Ήταν κάλεσε Syncom II και πήγε σε ένα κύκλο του τροχιά 22.300 μίλια πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η χρήση αυτού του δορυφόρου, η πρώτη των τηλεπικοινωνιών πραγματοποιήθηκε μεταξύ ενός αμερικανικού ναυτικού το πλοίο στο λιμάνι στη Νιγηρία και ένα σταθμό στη ναυτική Lakehurst New Jersey, ΗΠΑ τον Ιούλιο του 1963

Ωστόσο, δεν ήταν μέχρι τις 15 χρόνια αργότερα, ότι η τακτική τηλεοπτικά σήματα που μεταδίδονται μέσω δορυφόρων. Τηλεόραση άρχισε να εκπέμπει με δορυφορικά στις 1 Μαρτίου 1978 και από το σημείο αυτό όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα που ενέκρινε αυτό το στυλ των επικοινωνιών ως το κύριο μέσο για την διανομή σε δίκτυο μέσω θυγατρικών 1984.

Στο σημείο αυτό, πολλοί άνθρωποι που ζούσαν σε αγροτικές περιοχές που δεν ήταν σε θέση να δείτε την κανονική μετάδοση τηλεοπτικών αγόρασε DTH (απευθείας στο σπίτι) κεραιών. Τα πιάτα ήταν πολλά πόδια σε διάμετρο και χρησιμοποιήθηκαν για την ανάκαμψη τηλεοπτικών εκπομπών που προέρχονται από δορυφόρους γενικά.

Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα που προκύπτουν από την αποστολή σημάτων μέσω δορυφόρου ήταν η ικανότητά του για σχεδόν κανέναν να λάβουν τα σήματα δωρεάν. Pay-TV σταθμοί πήγαν στο δικαστήριο για να αγωνιστούμε για το δικαίωμα να περιορίσει την πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα. Ωστόσο, η FCC αποφάνθηκε κατά τηλεοπτικούς σταθμούς και ανέφερε ότι είχε μια «ανοικτοί ουρανοί» της πολιτικής. Η απόφαση αυτή ανέφερε ότι αν τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν το δικαίωμα να μεταδίδει σήματα μέσω δορυφόρου, το κοινό είχε το δικαίωμα να λαμβάνει τα σήματα.

Σε αυτό το σημείο οι τηλεοπτικοί οργανισμοί αποφάσισαν να κρυπτογραφούν το μήνυμα. Αν και ο καθένας μπορεί να λάβει το μήνυμα, για να δείτε τον προγραμματισμό, δεν θα πρέπει μόνο να έχουμε μια δορυφορική κεραία, αλλά και έναν αποκωδικοποιητή.

Με τη ζήτηση για δορυφορικές τηλεοράσεις την καλλιέργεια, την FCC, το 1980 συστάθηκε κανονισμοί για απευθείας εκπομπή ή DBS δορυφόρων, αυτή θα είναι μια νέα υπηρεσία η οποία θα αποτελείται από δορυφόρους εκπομπής περιστρέφονται γύρω από τη γη σε γεωστατική τροχιά. Για να προβάλετε την εκπομπή του σήματος, οι καταναλωτές θα χρειαστείτε δορυφορική κεραία για τη λήψη σημάτων και του ειδικού εξοπλισμού για την αποκωδικοποίηση των κρυπτογραφημένων σημάτων.

Δεν ήταν ότι μέχρι το 1991 η πρώτη εταιρεία DBS σχηματίστηκε (Primestar) και πήρε μόνο μερικά ακόμα χρόνια για Primestar (μακαρίτης πλέον) να έχουν τον ανταγωνισμό, ειδικά τις άλλες υπηρεσίες, όπως Direct TV (1994) και Dish Network (1996) , που αποδεικνύει ότι δορυφορική τηλεόραση ως μέσο μετάδοσης κάνει έργο και είναι κερδοφόρες.

el.tech-faq.com

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...