Jump to content

DVBSky T330 DVB-T2/T/C USB Stick hybrid TV tuner


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

DVBSky T330 DVB-T2/T/C USB Stick hybrid TV tuner

19944106_1920-1920.jpg

Παρήγγειλα επίγειο υβριδικό δέκτη τηλεόρασης DVB-T2/T/C σε USB Stick. Ο λόγος που τον παρήγγειλα είναι ότι θέλω να έχω επίγεια τηλεόραση στον φορητό μου υπολογιστή όπου και αν είμαι οπουδήποτε στους δυο ορόφους του σπιτιού μου η στον κήπο η ακόμη στα ταξίδια όπου και αν είμαι. Διάλεξα τον δέκτη DVBSky T330 DVB-T2/T/C USB Stick γιατί έχει πολλά καλά σχόλια. Το κόστος του μαζί με τα μεταφορικά είναι 1230 κορόνες δηλαδή 49 ευρω και είναι αυτό εδώ:

https://www.neven.cz/kategorie/pocitace-a-kancelar/tv-tunery/dvbsky-t330-dvb-t2-t-c-usb-stick-hybridni-televizni-tuner/

Μόλις έρθει θα γράψω εδώ τις σχετικές εντυπώσεις.

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Super Συντονιστής

Τασο ελπίζω να έχεις καλο laptop. Απο της απατήσεις βλέπω οτι χρειάζεται για full hd (1080) εικόνα επεξεργαστή τουλάχιστον 2,4GHz και 1 gb ram. 

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Από λάπτοπ δεν έχω πρόβλημα, έχω στην κατοχή μου αρκετά καλά λάπτοπ. Η κορυφή όλων είναι το λάπτοπ Acer Aspire 7 (A715-72G) με πανίσχυρο επεξεργαστή 6 πυρήνων Intel Core i7-8750H (2,2 GHz, TB 4,1 GHz, HyperThreading), με μνήμη RAM 16GB DDR4, Οθόνη IPS Full HD 15,6" και αυτόνομη γραφική κάρτα NVIDIA GeForce GTX 1050 με μνήμη 4 GB GDDR5.

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Τέλειο το USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C, αξίζει τα λεφτά του, έχει πολλές δυνατότητες. Το τιουνερ του είναι ευαίσθητο και βρίσκει αμέσως όλα τα κανάλια DVBT2. Η περιοχή λήψης μου είναι δύσκολη, είμαστε στα τσεχοπολωνικα σύνορα και με την μικρή κεραιουλα που παρέχεται στο κουτί όπως ανέμενα δεν βρήκα κανένα κανάλι.

Με μια μικρή κεραιουλα αυτοκόλλητη σε δίπολο στο τζάμι του παραθύρου (βλέπε εικόνα) το στικακι USB έβγαλε 22 κανάλια, ενώ για σύγκριση με την ίδια κεραιουλα ο δορυφορικός μου δέκτης  Amiko HD8265+ που είναι  Full HD Combo δέκτης με υποστήριξη H.265/HEVC δεν έβγαλε ούτε ένα επίγειο κανάλι.

Με την κανονική επίγεια κεραία που έχω στην σκεπή το στικακι κατέβασε 140 κανάλια αρκετά από τα οποία είναι σε HD ποιότητα με φανταστική εικόνα στην οθόνη του λαπτοπ. Το στικακι έχει πολλές δυνατότητες ειδικά σε προγραμματισμό εγγραφής καναλιών.

Τα driver του στικ USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C περιέχονται σε CD μέσα στο κουτί, όπως και το πρόγραμμα οδήγησης win10drv_180820.  Για πρόγραμμα οδήγησης όμως αποδεικνύεται ότι είναι πολύ καλύτερο το SichboPVRSetup-4.0.13.0 που το κατέβασα από το Ινερνετ, το οποίο συνιστά και ο Τσέχος πωλητής.

Το λαπτοπ  στο οποίο χρησιμοποίησα το στικακι  USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C δουλεύει στα Windows 10, έχει επεξεργαστή Intel i5-6200U CPU @ 2.30GHz, μνήμη RAM 8GB, δίσκο SSD 256 GB και δυο γραφικές κάρτες την Intel HD Graphics 520 και NVIDIA GeForce 940MX.

Θα δοκιμάσω το στικακι και στα Windows 11 με το λάπτοπ Acer Aspire 7 (A715-72G) με ισχυρό επεξεργαστή 6 πυρήνων Intel Core i7-8750H (2,2 GHz, TB 4,1 GHz, HyperThreading), με μνήμη RAM 16GB DDR4, Οθόνη IPS Full HD 15,6" και αυτόνομη γραφική κάρτα NVIDIA GeForce GTX 1050 με μνήμη 4 GB GDDR5.

Επίσης θα δοκιμάσω αν το στικακι USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C δουλεύει σε ένα παλαιό λαπτοπ με XP όπως και σε ένα άλλο με Windows 7.

Ο κατασκευαστής αλλά και από τα σχόλια των πελατών που διάβασα  δηλώνουν ότι το στικακι USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C δουλεύει τέλεια εκτός από τα Windows και σε Linux και στο Εnigma.

Παραθέτω μερικές εικόνες από την λήψη  DVBT2 στο λαπτοπ μέσω του USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Να υποθέσω ότι κατέβασες πολλά πολωνέζικα κανάλια αλλά από Γερμανικά ούτε για δείγμα λόγω της μεγάλης απόστασης που είσαι από την Γερμανία....σωστά ?

(Παλιά θυμάμαι όταν ήταν  το σήμα αναλογικό κατέβαζα από το Wuppertal 4...5  Ολλανδικά κανάλια φυσικά με χιόνια και καμάρωνα :k05215:.)

Επεξεργάστηκε από ioanis
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Τα πολωνεζικα καναλια που κατεβαζω ειναι πιο πολλα απο τα τσεχικα. Γερμανικα καναλια δεν βγαζω ουτε για δειγμα

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Μερικές παρατηρήσεις μετά χρήση λίγων ημερών του USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C.

Το στικάκι δοκιμάστηκε σε διάφορους υπολογιστές, με διάφορα συστήματα WINDOWS (XP,7,10 και 11), με τρία προγράμματα οδήγησης, με το μητρικό πρόγραμμα του κατασκευαστή  το DVBSky Player, με το πρόγραμμα SichboPVR και με το πρόγραμμα DVBViewer Pro Demo.

1.1.Το στικάκι δουλεύει τέλεια σε υπολογιστές με λειτουργικό WINDOWS10, με δυνατό επεξεργαστή (πάνω από 2,4GHz) και αρκετή μνήμη RAM (8GB και πάνω).

1.2.Στην περίπτωση αυτή των WINDOWS10 το στικάκι δουλεύει και με τα τρία προγράμματα οδήγησης , με το DVBSky Player, το SichboPVR και το πρόγραμμα DVBViewer Pro Demo.

1.3.Το τηλεκοντρόλ  του USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C δουλεύει μόνο με το μητρικό πρόγραμμα του κατασκευαστή DVBSky Player, που είναι εύχρηστος Player, με πολλές δυνατότητες και κυρίως είναι δωρεάν.

1.4.Η τελευταία έκδοση του SichboPVR που είναι το SichboPVRSetup-4.0.13.0 είναι πολύ καλή, όμως δεν είναι δωρεάν, μετά από μερικές χρήσεις ο κατασκευαστής του ζητά πληρωμή που μάλιστα δεν είναι εφάπαξ, αλλά με μηνιαία συνδρομή! που ειναι μικρή, αλλά πάντως είναι μηνιάτικη συνδρομή. Την λύση της μη συνδρομής το έλυσα με την χρήση με την παλιότερη έκδοση SichboPVR 3.1.105.0 που δουλεύει τέλεια και κύρια είναι δωρεάν.

1.5.Το πρόγραμμα DVBViewer Pro Demo είναι επίσης πολύ καλό, όμως δεν είναι δωρεάν και μετά από μερικές χρήσεις του πετιέται κάρτα για πληρωμή του προγράμματος.

2.1. Στην περίπτωση των WINDOWS11 το στικάκι δουλεύει τέλεια με το SichboPVR και το DVBViewer Pro Demo, ενω με το DVBSky Player αν και βρήκε στον συντονισμό όλα τα κανάλια, μερικά κανάλια όμως δεν ανοίγουν. Αυτός ήτανε και ο λόγος που στο καλύτερο μου notebook Acer Aspire 7 (A715-72G) με ισχυρό επεξεργαστή 6 πυρήνων Intel Core i7-8750H (2,2 GHz, TB 4,1 GHz, HyperThreading), με μνήμη RAM 16GB DDR4, Οθόνη IPS Full HD 15.6", αυτόνομη γραφική κάρτα NVIDIA GeForce GTX 1050 με μνήμη 4 GB GDDR5 κατήργησα τα WINDOWS11 και ξαναπέρασα τα WINDOWS10.

3.1. Στα WINDOWS 7 32 bit σε λαπτοπ με επεξεργαστή Ιntel Τ4300 και 4GB RAM δούλεψε αρκετά καλά το DVBSky Player, αλλά είχε μερικά σπασίματα εικόνας προφανώς λόγω του όχι δυνατού επεξεργαστή και μικρής σχετικά μνήμης RAM (4GB)

4.1. Στα WINDOWS ΧΡ με το DVBSky Player η θέαση αρκετών καναλιών είχε πολλά σπασίματα, μερικά κανάλια μάλιστα δεν δούλεψαν καθόλου, ενώ στο DVBViewer δούλεψαν.

Παραθέτω μερικές εικόνες από την λήψη του USB flash disk DVBSky T330 DVB-T2/T/C στα διάφορα συστήματα WINDOWS.

WIN10-DVB SKY PLAYER-.jpg

WIN10-DVB SKY PLAYER.jpg

WIN10 SICHBOPVR.jpg

WIN11 DVB SKY PLAYER.jpg

WIN11 DVB VIEWER.jpg

WIN10 DVB VIEWER.jpg

WIN7-DVB VIEWER.jpg

WIN7-DVB SKY PLAYER.jpg

WIN XP-DVB VIEWER.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Με τις ηλεκτρονικές σου συσκευές  που έχεις αποκτήσει σε βλέπω να κάνεις μέχρι και ....δορυφορικές εκπομπές τασούλη. χε..χε..χε:classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...