Jump to content

Η Arianespace θα εκτοξεύσει τον δορυφόρο Eagle 1

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Η Arianespace θα εκτοξεύσει τον δορυφόρο Eagle 1

eagle-1-je-pripravovany-prvni-ciste-evro

Ο Eagle-1 είναι ο πρώτος προγραμματισμένος καθαρά ευρωπαϊκός QKD δορυφόρος

Ο δορυφόρος Eagle 1, ο οποίος θα υποστηρίζει end-to-end  ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλούς διανομής κβαντικού κλειδιού (QKD) για την Ευρώπη, θα εκτοξευθεί 2024 για την δορυφορική εταιρεία SES (Astra) από την Arianespace σε όχημα εκτόξευσης Vega C από τη Γαλλική Γουιάνα στο τέταρτο τρίμηνο του 2024. Στο έργο συμμετέχει επίσης και  η Τσεχική Δημοκρατία.

Ο δορυφόρος θα τοποθετηθεί σε χαμηλή τροχιά (LEO).

Το projekt Eagle 1 το οποίο περιλαμβάνει δορυφορική και επίγεια υποδομή, αναπτύσσεται από την SES και την κοινοπραξία 20 ευρωπαίων εταίρων με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο μιας πρόσφατα υπογραφείσας συμφωνίας με την ESA, η SES και οι εταίροι της θα σχεδιάσουν, θα αναπτύξουν, θα εκτοξεύσουν και θα λειτουργήσουν ένα δορυφορικό σύστημα QKD τύπου end-to-end (από άκρο σε άκρο) για τη δοκιμή και την επαλήθευση της ασφαλούς μετάδοσης κρυπτογραφικών κλειδιών από το διάστημα.

Το πρώτο κυρίαρχο διαστημικό σύστημα QKD της Ευρώπης θα περιλαμβάνει έναν αποκλειστικό δορυφόρο χαμηλής τροχιάς Eagle 1 και ένα υπερσύγχρονο κέντρο επιχειρήσεων QKD στο Λουξεμβούργο. Ως μέρος του EuroQCI, ο δορυφόρος Eagle1 θα επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να έχουν πρόσβαση, να επαληθεύουν και να ενσωματώνουν έγκαιρα το διαστημικό QKD.

Το Vega C, το νέο ελαφρύ όχημα εκτόξευσης της Ευρώπης, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εναρκτήρια πτήση του στις 13 Ιουλίου και τώρα εισέρχεται στην επιχειρησιακή φάση υπό την ευθύνη της Arianespace. Με αυτή τη σύμβαση η Vega C περιλαμβάνει περισσότερες από 40 εκκρεμείς δορυφορικές συμβάσεις.

Πηγή: parabola.cz, Lupa.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...