Jump to content

9E: Ξεκίνησε ο σταθμός RTM 

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

9E: Ξεκίνησε ο σταθμός RTM

Η ελεύθερη (FTA) προσφορά προγραμμάτων  σε λειτουργία πολλαπλής ροής (multistream) στον δορυφόρο Eutelsat 9B (9°E) έχει επεκταθεί με τον ιταλικό σταθμό RTM. Το ενδιαφέρον δεν είναι μόνο ο τρόπος διανομής αλλά και το περιεχόμενό του.

Ο ιταλικός σταθμός RTM εμφανίστηκε σε συχνότητα 12,380 GHz σε κάθετη πόλωση σε λειτουργία multistream στο stream με αριθμό 23.

Το πρόγραμμα μεταδίδεται σε κωδικοποίηση HEVC (H.265) σε ανάλυση 720x576 με ρυθμό μετάδοσης βίντεο περίπου 0,5 mbit/s. Ο ήχος παρέχεται σε κωδικοποίηση AAC με ρυθμό μετάδοσης περίπου 30 kbit/s.

121.jpg
RTM – στιγμιότυπο από την λήψη του καναλιού

Το περιεχόμενο του RTM τράβηξε τα βλέμματα - νωρίς το βράδυ της Τετάρτης 2/11/2022, ο σταθμός μετέδωσε βίντεο κλιπ (συμπεριλαμβανομένων των τρέιλερ) της αμερικανικής μουσικής εκπομπής CMT. Οι θεατές μπορεί να θυμούνται ότι το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990, ο σταθμός αυτός είχε εκπέμψει τότε στην Ευρώπη ως συνδρομητικό κανάλι - για τους βρετανούς θεατές στο Sky, για την Κεντρική Ευρώπη στην τότε αναλογική πλατφόρμα Multichoice. Οι αναμεταδόσεις εκπομπών CMT (Country Music Television) είναι μια αναδρομή σε μια περασμένη εποχή για τους λάτρεις της μουσικής κάντρι.

122.jpg
RTM – στιγμιότυπο από την λήψη του καναλιού 

Το πρωί της Πέμπτης, ο σταθμός RTM μετέδωσε πλάνα βίντεο με οικόσιτα κατοικίδια. Είναι παρόμοιο περιεχόμενο με την τσεχική τηλεόραση Mnau.

Οι ιταλικές εκπομπές RTM μπορούν να ληφθούν στην Τσεχική Δημοκρατία μέσω αναμεταδότη που λειτουργεί σε DVB-S2 και σε λειτουργία multistream. Ο αναμεταδότης χρησιμοποιεί την ιταλική δέσμη. Οι καλύτερες συνθήκες λήψης στην επικράτειά μας (ΣΣ Τσεχία) βρίσκονται στη νότια Βοημία και τη νότια Μοραβία.

123.jpg
RTM – στιγμιότυπο από την λήψη του καναλιού 

Οι τηλεθεατές που βρίσκονται εκτός του τηλεοπτικού σήματος RTM μπορούν να παρακολουθήσουν τον σταθμό από τον ιστότοπο rtmtv.it.

τεχνικές παράμετροι - RTM:
Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,380 GHz, pol. V, SR 31400, FEC 2/3, DVB-S2/16APSK, multistream, stream 23, FTA

Πηγή: parabola.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...