Jump to content

Iνδικός πύραυλος εκτόξευσε 36 δορυφόρους OneWeb

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Iνδικός πύραυλος εκτόξευσε 36 δορυφόρους OneWeb

Το ισχυρότερο όχημα εκτόξευσης της Ινδίας Mk. 3 (GSLV Mk.3) εκτόξευσε με επιτυχία 36 δορυφόρους από το διαστημικό λιμάνι Sriharikota για την OneWeb, η οποία κατασκευάζει ένα στόλο δορυφόρων για ευρυζωνικές επικοινωνίες χαμηλής καθυστέρησης σε χαμηλή τροχιά της Γης.

Αυτή είναι η πρώτη εκτόξευση δορυφόρων OneWeb μετά την αναστολή των εκτοξεύσεων πυραύλων Soyuz μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις 0:07 ώρα Ινδίας (18:37 CET), ένας ινδικός πύραυλος εκτοξεύτηκε με επιτυχία, μεταφέροντας 36 διαδικτυακούς δορυφόρους OneWeb. Ο βαρύτερος πύραυλος του Οργανισμού Διαστημικής Έρευνας της Ινδίας (ISRO) υπήρξε ορόσημο για την Ινδική Διαστημική Υπηρεσία, καθώς αυτός ο πύραυλος μπορεί να μεταφέρει το βαρύτερο ωφέλιμο φορτίο των 5796 κιλών. Αυτή ήταν η πρώτη εμπορική αποστολή αυτού του πυραύλου.

OneWeb_successfully_lifts_36_satellites-

Η ISRO θα επαναλάβει αυτήν την εκτόξευση στις αρχές του 2023 με μια άλλη παρτίδα δορυφόρων για το OneWeb.

Αυτή είναι η δέκατη τέταρτη εκτόξευση δορυφόρων OneWeb, ανεβάζοντας τον αριθμό των δορυφόρων του στόλου σε 462. Χάρη σε αυτήν την εκτόξευση, περισσότερο από το 70% του προγραμματισμένου στόλου των 648 δορυφόρων είναι ήδη διαθέσιμο για το LEO.

Οι δορυφόροι OneWeb διαχωρίστηκαν με επιτυχία από τον πύραυλο και αναπτύχθηκαν σε εννέα στάδια μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά, με επιβεβαιωμένα σήματα και από τους 36 δορυφόρους.

πηγή: parabola.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...