Jump to content

Η Eutelsat αντιμετωπίζει παρεμβολές αναμεταδοτών από το Ιράν

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Η Eutelsat αντιμετωπίζει παρεμβολές αναμεταδοτών από το Ιράν

Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2022, ο γαλλικός δορυφορικός φορέας Eutelsat παλεύει με παρεμβολές από ορισμένους αναμεταδότες στους δύο δορυφόρους του. Οι παρεμβολές καθιστούν αδύνατη τη λήψη ορισμένων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων  που εκπέμπουν στα περσικά από χώρες εκτός του Ιράν, καθώς και άλλων καναλιών.

«Με βάση τις μετρήσεις που έγιναν χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ανίχνευσης παρεμβολών, η Eutelsat κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η η παρεμβολή προέρχεται από το Ιράν», ανέφερε η Eutelsat στην ανακοίνωσή της.

148.jpg
Έδρα της δορυφορικής εταιρείας Eutelsat (φωτογραφία: Eutelsat)

"Για να διορθωθεί αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατό, η Eutelsat αποφάσισε να αναλάβει δράση ταυτόχρονα προς δύο βασικές κατευθύνσεις: στο διπλωματικό μέτωπο και χρησιμοποιώντας όλες τις σχετικές εθνικές και διεθνείς διαδικασίες, η Eutelsat ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και απαίτησε να σταματήσουν αμέσως και οριστικά οι επιβλαβείς παρεμβολές» περιγράφει τις ενέργειες της η Eutelsat.

Η Eutelsat υπενθύμισε επίσης στις αρμόδιες ιρανικές αρχές ότι η σκόπιμη παρέμβαση απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς ραδιοφώνου της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU). «Ταυτόχρονα, από την τεχνική πλευρά, οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες της Eutelsat εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο με πελάτες που επηρεάζονται για να μετριάσουν τον αντίκτυπο της διακοπής στις υπηρεσίες όσο το δυνατόν περισσότερο», πρόσθεσε η Eutelsat.

Για το λόγο αυτό, η εκπομπή BBC Persian HD μεταδίδεται στη θέση 13°E από τη νέα χωρητικότητα (συχν. 11.355 GHz, πόλωση V, SR 27500, FEC 1/2, DVB-S2/QPSK). Επιπλέον, εδώ χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα η πολύ ευνοϊκή διαμόρφωση FEC και QPSK.

Πηγή: parabola.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...