Jump to content
ioanis

Topaz: Το πρώτο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών που θα ενώσει Καναδά και Ιαπωνία

Αξιολογήστε το θέμα

Recommended Posts

Topaz: Το πρώτο υποθαλάσσιο καλώδιο οπτικών ινών που θα ενώσει Καναδά και Ιαπωνία

18 Απριλίου 2022 Christos Elpidis

topaz-cable-google.thumb.jpg.46b4b1fd331610d6a3a3e2ec2d5be935.jpg

Η Google ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδια της για την κατασκευή και την εγκατάσταση του πρώτου καλωδίου οπτικών ινών που θα συνδέσει την δυτική ακτή του Καναδά με την Ασία. Το καλώδιο ονομάζεται Topaz και όταν ολοκληρωθεί το project θα περνά από το Vancouver στην πόλη Port Alberni και θα διατρέχει όλο τον Ειρηνικό Ωκεανό για να καταλήξει στις περιφέρειες Mie και Ibaraki στην Ιαπωνία.

Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πραγματικά τεράστιο project, αλλά φαίνεται ότι έχει γίνει ήδη αρκετή δουλειά από την εταιρεία από τη στιγμή που αναφέρει πως θα ξεκινήσει η λειτουργία του Topaz μέσα στο 2023. Στην κατασκευή του Topaz συμμετέχουν διάφοροι συνεργάτες της σε Ιαπωνία και Καναδά, ενώ τονίζει πως δεν προορίζεται μόνο για την υποστήριξη των δικών της υπηρεσιών αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να το εκμεταλλευτούν τρίτοι είτε για ιδία χρήση είτε για παροχή υπηρεσιών σε άλλους.

Με διάμετρο όσο αυτή ενός λάστιχου ποτίσματος κήπου, το Topaz θα περιλαμβάνει 16 ζευγάρια οπτικών ινών συνολικού bandwidth 240 TB/s και θα υποστηρίζει την τεχνολογία WSS (Wavelength Selective Switch) που εξασφαλίζει ομαλή δρομολόγηση των οπτικών ινών και προηγμένη ανθεκτικότητα.

www.techgear.gr/

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites
 
Παρακαλώ Σχολιάστε Εποικοδομητικά

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Δημιουργία νέου...