Jump to content

Αυτό είναι το νέο δορυφορικό κάτοπτρο της Starlink


Δημητρης

Recommended Posts

  • Super Συντονιστής

Η Starlink υποδέχεται πλέον στην πλατφόρμα της, το νέο πιάτο που θα χρησιμοποιηθεί στην υπηρεσία της, το δορυφορικό internet του Elon Musk. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος εξοπλισμός περιλαμβάνει  το νέο πιάτο, μαζί με ένα ανανεωμένο Wi-Fi ρούτερ. Να σημειωθεί όμως, ότι η τιμή του εξοπλισμού δυστυχώς παραμένει η ίδια στα 499.

Το νέο πιάτο της Starlink συνοδεύεται από νέα mountings που έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση στον εξωτερικό χώρο του τοίχου δίπλα στην κορυφή του αετώματος. Δυστυχώς όμως, υπάρχει μια σημαντική υποβάθμιση στο νέο WiFi router του Starlink. Πιο συγκεκριμένα δεν έχει θύρα Ethernet όπως είχε το αρχικό, αν και οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν έναν Ethernet adapter.

Όπως έχει πει πολλές φορές ο Elon Musk, η τιμή των 499 ευρώ που ζητά το Starlink θα μειωθεί κάποια στιγμή, αν και προς το παρόν ο εξοπλισμός είναι ζημιογόνος για την εταιρεία, καθώς κάθε terminal κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια για την κατασκευή του. Με την πάροδο του χρόνου θέλουμε να ρίξουμε την τιμή στα 250 δολάρια είχε αναφέρει. Ο νέος εξοπλισμός δεν αντικαθιστά τον παλιό, καθώς στο site της Starlink βλέπουμε και οι δυο να αναφέρονται.

https://techmaniacs.gr/

starlink-2.jpg

starlink-640x418.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Το δορυφορικό Διαδίκτυο θα αρχίσει να ανταγωνίζεται τους τωρινούς παρόχους

Η τσεχική αγορά Ιντερνετ ελέγχεται από τρεις φορείς εκμετάλλευσης. Τους παρόχους Η T-Mobile, Vodafone και  O2 που εκμεταλλεύονται την αδυναμία της CTU να ρυθμίσει την αγορά και λειτουργούν ως ολιγοπώλιο που συμπιέζει τους τοπικούς πελάτες. Οι τρεις προαναφερθέντες πάροχοι συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους παρόχους σταθερής σύνδεσης Διαδικτύου στην Τσεχική Δημοκρατία και στο εξωτερικό. Όμως καθώς το δορυφορικό Διαδίκτυο Starlink της SpaceX γίνεται πιο προσιτό, οι  τσεχικοί πάροχοι Διαδικτύου θα αντιμετωπίσουν απροσδόκητο ανταγωνισμό.

Αν και ο 4ος πάροχος  μπορεί ακόμη να μην φτάσει ανταγωνιστικά  στην αγορά, το Starlink είναι ήδη διαθέσιμο στην Τσεχική Δημοκρατία από το 2021. Μέχρι στιγμής, το υψηλό αρχικό κόστος συσκευών  εμποδίζει τη μεγαλύτερη επέκταση, αφού το απαραίτητο hardware στοιχίζει περισσότερα από 10.000 CZK (ΣΣ περισσότερο από 400 ευρώ) , όμως  το ίδιο το Διαδίκτυο δεν είναι πλέον τόσο ακριβό. Επιπλέον, είναι ανεξάρτητο από τις τοπικές υποδομές και μπορεί να λειτουργήσει το ίδιο καλά στα βουνά και οπουδήποτε αλλού. Θα είναι μια ιδανική λύση για όλους όσους θέλουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από το περιβάλλον τους και το λεγόμενο off grid.

starlink-antena-1024x682.jpg
Εικόνα: Κεραία για λήψη σήματος από το Starlink. Φωτογραφία: Starlink

Ωστόσο περισσότερο από τους δικούς μας Τσέχους παρόχους , πρέπει να ανησυχούν οι πάροχοι Διαδικτύου στις ΗΠΑ, όπου η κατάσταση έξω από τις μεγάλες πόλεις είναι άθλια,.  Η Starlink μάλλον θα μειώσει σταδιακά την τιμή επίσης λόγω του ανταγωνισμού με τη μορφή του projekt Kuiper από την Blue Origin και την Amazon. Ήδη το 2022  θα δρομολογηθούνε σε χαμηλή διαστημική τροχιά οι πρώτοι δορυφόροι του projekt Kuiper, οι οποίοι έχουν ως σκοπό να παρέχουν προσβάσιμο και γρήγορο Διαδίκτυο σε ανθρώπους σε απομακρυσμένες περιοχές. Όπως και στην περίπτωση του Starlink και εδώ θα υπάρξουν χιλιάδες μικροί δορυφόροι.

Πηγή: insmart.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...