Jump to content

Στη Ρωσία, αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Facebook λόγω διακρίσεων σε βάρος των ρωσικών ΜΜΕ

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Στη Ρωσία, αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Facebook λόγω διακρίσεων σε βάρος των ρωσικών ΜΜΕ

1401709_0:140:2701:1659_1920x0_80_0_0_d2
Facebook - Sputnik  © AP Photo

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Εποπτείας Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αποφάσισε να αποκλείσει την πρόσβαση στο Facebook στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο λόγος είναι οι διακρίσεις σε βάρος των ρωσικών ΜΜΕ. Η ρωσική Roskomnadzor ανακοίνωσε σήμερα ότι ελήφθη απόφαση για αποκλεισμό του κοινωνικού δικτύου Facebook στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τη ρωσική αρχή ελέγχου, από τον περασμένο Οκτώβριο, καταγράφηκαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook.

«Τις τελευταίες ημέρες, το κοινωνικό δίκτυο έχει περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένους ιστότοπους. Αυτά περιλαμβάνουν το Zvezda TV, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το Russia Today (RT), τους ειδησεογραφικούς ιστότοπους Lenta.ru και Gazeta.ru», ανέφερε η έκθεση.

Τέτοιοι περιορισμοί φέρεται να είναι αντίθετοι με τον ομοσπονδιακό νόμο αριθ. Αυτός ο νόμος εγκρίθηκε προκειμένου να μην παραβιαστούν οι βασικές αρχές της ελεύθερης διάδοσης πληροφοριών και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε ξένες διαδικτυακές πλατφόρμες.

1703874_0:327:3174:1597_1920x0_80_0_0_86
Foto-Πρακτορείο Sputnik -

Νωρίτερα, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών, αναγνώρισε το Facebook ως υπεύθυνο για παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ρώσων πολιτών λόγω περιορισμών στην πρόσβαση στις σελίδες ορισμένων ρωσικών μέσων ενημέρωσης. Στη συνέχεια, το Facebook προειδοποιήθηκε ότι εάν δεν άρει αυτούς τους περιορισμούς που εισάγουν διακρίσεις, η πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο στη Ρωσία θα περιοριστεί εν μέρει ή πλήρως.

Πηγή: sputniknews.com, Επιμέλεια:Tasos.cz

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...