Jump to content

36 δορυφόροι του OneWeb εκτοξεύτηκαν από το Baikonur

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

36 δορυφόροι του OneWeb εκτοξεύτηκαν από το Baikonur

Ο ρωσικός φέρων πύραυλος Soyuz 2.1b εκτοξεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2021 από το κοσμοδρόμιο Baikonur στο Καζακστάν. Εκτόξευσε στο διάστημα 36 διαδικτυακούς δορυφόρους OneWeb. Ο πύραυλος Soyuz απογειώθηκε στις 2:10 μ.μ. ώρα Κεντρικής Ευρώπης και ήταν η πρώτη εκτόξευση από το Μπαϊκονούρ με τόσους πολλούς δορυφόρους OneWeb.

Μετά τον διαχωρισμό από το όχημα εκτόξευσης, τέθηκαν σε λειτουργία οι κινητήρες του ανώτερου σταδίου του πυραύλου Fregat, που θα φέρει τους δορυφόρους σε ύψος 450 km. Στη συνέχεια οι δορυφόροι ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο θα τεθούνν στην προγραμματισμένη τροχιά.

Προηγουμένως  36 δορυφόροι εκτοξεύτηκαν χρησιμοποιώντας πυραύλους Soyuz μόνο από το κοσμοδρόμιο Vostočnyj. Η διαφορά οφείλεται στα υψηλότερα ενεργειακά χαρακτηριστικά του πυραύλου που εκτοξεύτηκε από το Vostočnyj , για αυτό ανακοινώθηκαν εργασίες για τη βελτιστοποίηση της τροχιάς από το Μπαϊκονούρ.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 11 από τις 19 εκτοξεύσεις των δορυφόρων  OneWeb που περιέχει στην σύμβαση η Arianespace:   4 από το Baikonur, 6 από το Vostocny και ένα από το Kourou στη Γαλλική Γουιάνα.

Για το 2022 έχουνε προγραμματιστεί 6 εκτοξεύσεις από το Μπαϊκονούρ (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, δύο εκτοξεύσεις τον Απρίλιο, Μάιος και Αύγουστος) και μία εκτόξευση από το διαστημόπλοιο Κουρού (10 Φεβρουαρίου).

 

 

Οι δορυφόροι OneWeb έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν ένα διαστημικό σύστημα επικοινωνιών που θα παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας οπουδήποτε στη Γη.

Αναμένεται ότι όλος ο στόλος OneWeb πρώτης γενιάς θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

πηγή: satkurier.pl + OneWeb + Roscosmos, παρουσίαση: parabola.cz, επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...