Jump to content
ioanis

Το Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος στα 2G & 3G δίκτυα έως το 2033

Αξιολογήστε το θέμα

Recommended Posts

Το Ηνωμένο Βασίλειο βάζει τέλος στα 2G & 3G δίκτυα έως το 2033

98e646a1ebe7c279f20c453319085ec4_S.thumb.jpg.3cb0b55334243aa2344d49c0b574072f.jpg

Η BT έχει ήδη δεσμευτεί να τερματίσει το 3G δίκτυο έως το 2023, αλλά τώρα όλοι οι μεγάλοι πάροχοι του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να αποσύρουν τα 2G και 3G δίκτυα την επόμενη δεκαετία. Τα δίκτυα πρόκειται να απενεργοποιηθούν ως μέρος των σχεδίων για την επιτάχυνση της εξάπλωσης του 5G σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσθεσε ότι η κίνηση ανοίγει επίσης το δρόμο για μελλοντικές υπηρεσίες 6G.

Πάντως, και στην Ελλάδα ήδη Cosmote, Vodafone και WIND έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για σταδιακή κατάργηση του 3G δικτύου έως και το τέλος του 2022. Η απελευθέρωση του φάσματος που χρησιμοποιεί το δίκτυο 3G θα χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω αναβάθμιση των δικτύων νέας γενιάς 4G+ και 5G ενώ ταυτόχρονα θα αξιοποιηθεί και η τεχνολογία VoLTE με την οποία οι κλήσεις κινητής τηλεφωνίας πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το 4G/LTE δίκτυο.

Ενώ ο αριθμός των ατόμων που εξαρτώνται από δίκτυα 2G και 3G είναι σχετικά χαμηλός στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόσυρσή τους θα επιτρέψει στους παρόχους να εξοικονομήσουν και χρήματα που δαπανώνται για τη διατήρηση του παλαιότερου εξοπλισμού. Το 2G μπορεί να παραμείνει ενεργό για περισσότερο από το 3G καθώς έχει χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις, προσφέρει ευρεία κάλυψη ενώ είναι ιδανικό για ορισμένες IoT λύσεις.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πάροχοι έχουν ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία, με τη Verizon να σχεδιάζει να βάλει τέλος στο 3G δίκτυό της στις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Ενώ το αρχικό iPhone του 2007 υποστήριζε δίκτυα 2G, η υποστήριξη για 3G ήρθε στη δεύτερη γενιά. Ήταν τέτοια η σημασία της υποστήριξης 3G δικτύων όπου η συσκευή ονομάστηκε τελικά iPhone 3G. Το iPhone απέκτησε υποστήριξη δικτύων 4G το 2012 με την κυκλοφορία του iPhone 5 ενώ το 5G έγινε διαθέσιμο με τη σειρά iPhone 12 πέρυσι.

Πηγή:www.insomnia.gr

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites
 
Παρακαλώ Σχολιάστε Εποικοδομητικά

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Δημιουργία νέου...