Jump to content

Η Eutelsat απέρριψε την πρόταση εξαγοράς του δισεκατομμυριούχου

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Η Eutelsat απέρριψε την πρόταση εξαγοράς του δισεκατομμυριούχου

Η διοίκηση της Eutelsat Communications επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει προσφορά εξαγοράς από τον δισεκατομμυριούχο Patrick Drahi - τον ιδρυτή και επικεφαλής του γαλλικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου Altice - αλλά ομόφωνα την απέρριψε.

Ως μέρος της προσφοράς, η Eutelsat αποτιμήθηκε σε 12,10 ευρώ ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων.

Η προσφορά ήρθε λίγους μήνες αφότου ο Pactrick Drahi που κατέχει τηλεπικοινωνιακά και καλωδιακά περιουσιακά στοιχεία στη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's, απέκτησε το 12,1% των μετοχών στην BT, καθιστώντας τον ως μεγαλύτερο μέτοχο της βρετανικής εταιρίας.

106.jpg
Eutelsat. Φωτογραφία εικονογράφησης (Φώτο: Nicolas Fagot, Eutelsat)

Την ημέρα πριν την έκθεση απόρριψης, η Eutelsat εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

"Η Eutelsat Communications επιβεβαιώνει ότι, σύμφωνα με τις φήμες της αγοράς, έλαβε μια απροσδόκητη, προκαταρκτική και μη δεσμευτική προσφορά από τον Patrick Drahi σχετικά με μια πιθανή συναλλαγή για την αγορά ολόκληρου του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Τα αρμόδια όργανα διαχείρισης της Eutelsat Communications αποφάσισαν ομόφωνα να μην λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τους όρους αυτής της προσφοράς ».

Η Eutelsat Communications ιδρύθηκε το 1977 και είναι ένας από τους κορυφαίους δορυφορικούς παρόχους  στον κόσμο. Μέσω του δικού της παγκόσμιου στόλου δορυφόρων και της σχετικής επίγειας υποδομής, η Eutelsat επιτρέπει στις εταιρείες υπηρεσιών βίντεο και δεδομένων να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους πελάτες τους ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους.

Οι δορυφόροι της Eutelsat μεταδίδουν περίπου 7.000 τηλεοπτικά κανάλια που λειτουργούν από κορυφαίες ομάδες πολυμέσων και παρακολουθούνται από ένα δισεκατομμύριο θεατές παγκοσμίως. Η Eutelsat έχει την έδρα της στο Παρίσι και τα γραφεία της βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Η Eutelsat απασχολεί 1.200 άτομα σε 50 χώρες. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris (σύμβολο: ETL).

πηγή: satkurier.pl, παρουσίαση: parabola.cz, Επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...