Jump to content

Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την πώληση της Wind Hellas


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

Ως τις 11 Δεκεμβρίου οι προσφορές για την πώληση της Wind Hellas

 

Εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

0777cb8d7db027128af8cf896268cf45_XL.thumb.jpg.65117452527dcfb40ba1f996ebacec98.jpg

Διεθνή ονόματα επενδυτικών ομίλων, όπως οι BC Partners και η Warburg Pincus, περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των ενδιαφερόμενων funds για την απόκτηση της Wind Hellas.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η Golden Tree Asset Management (που κατέχει το 59,3%) και η Cyrus Capital Partners (ελέγχει το 35,6%), προχωρούν τη διαδικασία πώλησης, με σύμβουλο την J.P.Morgan.

Και έχουν ζητήσει μη δεσμευτικές προσφορές στις 11 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα μεταξύ επενδυτικών ομίλων. Η αξία (σ.σ. enterprise value) της εταιρείας αποτιμάται μεταξύ 800 εκατ. και 1 δισ. ευρώ, που είναι και η αποτίμηση που θεωρούν λογική οι βασικοί μέτοχοι.

Η Wind Hellas παρουσιάζει σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ενώ η εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών θα εμφανίσει και φέτος θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η προσπάθεια πώλησης της Wind Hellas έρχεται σε μια περίοδο ανακατατάξεων στην αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και η συζήτηση για την πώληση της Forthnet/Nova ενώ θα απαιτηθούν σημαντικά πρόσθετα κεφάλαια για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία.

Τον δρόμο για την προσπάθεια πώλησης της Wind Hellas άνοιξε η πρόσφατη έκδοση πενταετούς ομολόγου, ύψους 525 εκατ. ευρώ, μέσω του οποίου αναχρηματοδοτήθηκε παλαιότερο, και πολύ ακριβότερο, δάνειο, ενώ οι μέτοχοι έλαβαν σημαντικού ύψους μέρισμα που εκτιμάται στα 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή : Digitaltvinfo.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...