Jump to content

Ο δορυφόρος Express AM33 σε νέα θέση 11W

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Ο δορυφόρος Express AM33 σε νέα θέση 11W

Οι ειδικοί του ρωσικού δορυφορικού παρόχου RSCC ολοκλήρωσαν τη μετακίνηση του τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Express AM33 από τροχιακή θέση 96,5 ° E σε νέα τοποθεσία 11 ° W. Κατά τη διάρκεια αυτού του ελιγμού, το διαστημόπλοιο κάλυψε μια απόσταση 31,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων πριν φτάσει στη σωστή θέση.

Για την δύσκολη μετακίνηση του δορυφόρου Express AM33 στη νέα θέση 11 ° W εργάστηκαν 41 υπάλληλοι του Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων της Μόσχας, των Κέντρων Επικοινωνίας Διαστήματος στο Ζeleznogorsk και του Dubna και του Σταθμού Δορυφορικής Επικοινωνίας στο Vladimir.

180.jpg
Δορυφόρος  Express AM33 (φωτογραφία: RSCC)

Για τέσσερις μήνες οι ειδικοί έλεγχαν συνεχώς τον δορυφόρο και διόρθωναν την τροχιά του. Την Τρίτη 17 Αυγούστου 2021 ο δορυφόρος Express AM33 έφτασε στην προγραμματισμένη θέση του. Τα πληρώματα και οι επιβάτες σκαφών στα περισσότερα μέρη του Ατλαντικού θα έχουν πλέον πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στις υπηρεσίες επικοινωνίας, ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες.

" Οι έρευνες δείχνουν ότι για το 92% των ναυτικών, ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την απόφαση επιβίβασης σε πλοίο είναι η διαθεσιμότητα προσιτής, σταθερής επικοινωνίας και καλής πρόσβασης στο διαδίκτυο. Δυνατότητα επικοινωνίας με την οικογένεια, συγγενείς και φίλους χωρίς περιορισμούς. Μετακινήσαμε τον δορυφόρο Express-AM33 από το ανατολικό στο δυτικό ημισφαίριο, ώστε επιβατικά και φορτηγά πλοία και σκάφη των οποίων οι διαδρομές διασχίζουν τον Ατλαντικό να μπορούν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του RSCC. Και αυτό υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες », τονίζει ο Alexei Volin, CEO της RSCC (Russian Satellite Communications Company).

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια:Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...