Jump to content

DISHPOINTER: πρόγραμμα βοήθειας εγκατάστασης δορυφορικού εξοπλισμού


Satellite

Recommended Posts

images.jpg

 

To Dishpointer (http://www.dishpointer.com/) αποτελεί μία λύση λογισμικού που πολύ απλά και με ακρίβεια μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν την προγραμματισμένη εγκατάσταση ενός δορυφορικού συστήματος σε μία συγκεκριμένη θέση. Συνδυάζει 2 παγκόσμιες υπηρεσίες που είναι διαρκώς ενημερωμένες: Google Maps & SatcoDX. Προσφέρεται σε 3 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά. Έχει κερδίσει 1 βραβείο Καινοτομίας (Tele-Satellite Innovation Award) και 1 δοκιμών (DrDish Tested & Recommended Award).

Χρησιμοποιείται για τον εκ των προτέρων καθορισμό των δορυφόρων που μπορούν να ληφθούν, τον τρόπο που θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί η κεραία και ποια κανάλια μπορούν να ληφθούν από αυτούς τους δορυφόρους. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον επαναπρογραμματισμό του καταλόγου αναμεταδοτών σʼ έναν δέκτη.

“Το Dishpointer (http://www.dishpointer.com/) μπορεί να προγραμματίσει αυτόματα εκ των προτέρων έναν δέκτη με ενημερωμένα δεδομένα και την ίδια στιγμή να φιλτράρει τα δεδομένα για μία συγκεκριμένη αγορά” αναφέρει ο δημιουργός του εξηγώντας την επιχειρηματική του ιδέα. Μέχρι σήμερα κανένας κατασκευαστής δεν έχει εφαρμόσει αυτήν την ιδέα.

Για τον ανεξάρτητο εγκαταστάτη δορυφορικών συστημάτων (ιδιώτη), που δεν χρειάζεται μία συγκεκριμένη έκδοση του Dishpointer (http://www.dishpointer.com/) προσφέρει ένα επιπλέον χρήσιμο χαρακτηριστικό: μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να καθορίσει εκ των προτέρων εάν κτίρια ή εμπόδια μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λήψη.

Επαγγελματικώς, προσφέρεται για τηλεοπτικούς σταθμούς, e-shops, καταστήματα πώλησης δορυφορικών & ηλεκτρονικών ειδών, satellite operators & administrators, εκδοτικά έντυπα δορυφορικών, επιχειρηματίες που π.χ. διαχειρίζονται πλοία / κρουαζιερόπλοια και θέλουν να γνωρίζουν ποια κανάλια μπορεί να λαμβάνει κανείς σε κάθε λιμάνι κλπ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εισάγετε στην Αναζήτηση, το όνομα της πόλης (Καλαμάτα), του νομού (Αργολίδα) ή νησιού (Ρόδος) που βρίσκεστε στην αγγλική γλώσσα διότι η αναλυτική διεύθυνση δεν λειτουργεί προς το παρόν. Κάντε κλικ στο GO.

Πάνω πάνω εμφανίζονται οι γνωστοί δορυφόροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας, στη συνέχεια εμφανίζεται ο χάρτης με τις ακριβείς μετρήσεις. Με τον κέρσορα μπορείτε να μετακινηθείτε στο χάρτη. Τέλος, εμφανίζετε καρτέλα με 3 επιλογές:

Dishpointer (http://www.dishpointer.com/) (δείκτης δορυφορικού πιάτου), Satellites (δορυφόροι) & Channels (κανάλια).

 

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Azimuth (Αζιμούθιο): Είναι η κατεύθυνση που ευθυγραμμίζεται το δορυφορικό πιάτο (ανατολικά ή δυτικά). Διακρίνεται στο πραγματικό (azimuth true) & μαγνητικό (azimuth magnetic).

Elevation (Ανύψωση): Πόσο ψηλά στον ουρανό θα πρέπει να βλέπει η κεραία.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Σε μερικά νησιά (Χίος, Ρόδος, Ικαρία, Λέσβος κλπ) δεν εμφανίζεται χάρτης. Ωστόσο εμφανίζονται οι ακριβείς συντεταγμένες, οι δορυφόροι και τα κανάλια. Επίσης, δεν ανευρίσκει το Ναύπλιο και Άργος ενώ βρίσκει την Μεσσήνη (Messini Greece).

 

 

 http://technews.gr

 

 

Πρόκειται για ένα προγραμματάκι με λίγα λόγια που μας βοηθάει να βρούμε, μέσα από τους χάρτες του google earth, ποιούς δορυφόρους πιάνουμε στο σπίτι μας, πως πρέπει να εγκαταστήσουμε το πιάτο μας, με τι ανύψωση,...

 

Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που ασχολούνται με τα δορυφορικά θα το γνωρίζουν ήδη. Για οσους δεν το γνωριζουν μπορουν να το δοκιμασουν και να πειραματιστουν..

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Πολύ χρήσιμο το Dishpointer εχει σωσει πολυ κοσμο. Δεν θα ξεχασω την περιπτωση που σε μια δορυφορικη μου εγκατασταση για τον δορυφόρο Hotbird που με ενδιεφερε το  Dishpointer εδειξε οτι η δεσμη ληψης του Hotbird  περνα  συριζα παράλληλα απο την πολυκατοικια που βρισκοτανε το κατοπτρο ληψης και επομενως εστω και οριακα ειναι δυνατη η ληψη του Hotbird  οπως και αποδειχτηκε εκ των υστερων και στην πραξη.

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...