Jump to content

Ο Hellas Sat 4 θα εκτοξευτεί στις 23 Ιανουαρίου

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Ο Hellas Sat 4 θα εκτοξευτεί στις 23 Ιανουαρίου

5a7ad9872100005000600770.jpeg?ops=scalef


Σε λιγότερο από δύο μήνες θα εκτοξευτεί νέος  ελληνικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος Hellas Sat 4. Η εκτόξευση έχει προγραμματιστεί για τις 23 Γενάρη του 2019, δήλωσε ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς της Ελληνικής Υπηρεσίας Διαστήματος και Διευθύνων Σύμβουλος του Hellas Sat.


Ο νέος δορυφόρος θα εκτοξευθεί από τη διαστημική βάση στη Γαλλική Γουιάνα με τη χρήση του πύραυλου Ariane 5. Ο δορυφόρος θα σταθμεύσει στη θέση 39 ° E, όπου λειτουργεί ήδη ο Hellas Sat 3.


Ο Hellas Sat 4 ανήκει στην αραβική κοινοπραξία Arabsat.  Μέρος της χωρητικότητας του  θα ονομαστεί SaudiGeoSat 1 και θα χρησιμεύσει για τον πάροχο  King Abdulaziz City για την Science and Technology (KACST).


Ο φέρον πύραυλος Ariane 5 θα μεταφέρει εκτός του δορυφόρου Hellas Sat4/SaudiGeoSat 1 επίσης τον δορυφόρο  GSAT-31 για την Ινδία, ο οποίος θα λειτουργεί από την τροχιακή θέση 48 ° Ε. Ο νέος ινδικός δορυφόρος θα αντικαταστήσει τον  Insat 4CR, ο οποίος βρίσκεται στο τέλος της αναμενόμενης ζωής του.


Τον δορυφόρο Hellas Sat4 κατασκεύασε η  Lockheed Martin  στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ. Πρόκειται για πραγματικό γίγαντα, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δορυφόρος που κατασκευάστηκε από την Lockheed Martin. Αρχικά αναμενόταν ότι ο δορυφόρος θα τοποθετηθεί στην τροχιακή τροχιά ένα χρόνο νωρίτερα.

 

πηγή: satkurier.pl + Advanced television + thegreekobserve, παρουσίαση: parabola.cz , επιμέλεια: Tasos.cz  

 


 

Επεξεργάστηκε από tasos.cz
Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Ελληνικός δορυφόρος ; από πού  κι ως πού Ελληνικός ; Τον έχουν πουλήσει εδώ και πολλά χρόνια  για .. bir  Para.....μας εχουν αφήσει μόνο το όνομα.  Σχετικό με το θέμα :ΕΔΩ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Μέλος

Σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ η εκτοξευση του Hellas Sat 4  την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 22:15

Hellas-Sat.jpg

Σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές την εκτόξευση του δορυφόρου Hellas Sat 4 στο Διάστημα.

Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 22:15, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ-1 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε μια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, τη διαδικασία εκτόξευσης στο Διάστημα, του δορυφόρου Hellas Sat 4.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, που παρουσιάζει η Αντριάνα Παρασκευοπούλου, θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις με το κοσμοδρόμιο στη Γαλλική Γουιάνα.

Επίσης, οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αντίστροφη μέτρηση και την εκτόξευση του δορυφόρου από τον τεράστιο πύραυλο Αριάν 5.

Στο στούντιο, ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τη διαδικασία της εκτόξευσης και θα εξηγήσουν πώς πρόκειται να αλλάξει την καθημερινότητά μας με βελτιωμένες επικοινωνίες, ταχύτερο ίντερνετ και ασφαλείς στρατιωτικές συνδιαλέξεις από έναν δορυφόρο που θα καλύπτει την Ευρώπη, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

 

Πηγή: pronews.gr , Επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Αντίστροφη μέτρηση για τον Hellas Sat 4
 

39E - 12441 Ver ( Hellas Sat 4's countdown ) with 2.1m.png

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Η ώρα πλησιάζει !!!!

39E - 12441 Ver ( Hellas Sat 4's countdown ) pic2 with 2.1m.png

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...