Jump to content

Ο Express 103 τέθηκε σε εμπορική λειτουργία

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Ο Express 103 τέθηκε σε εμπορική λειτουργία

58402_637174c1963adf7c4410234192db633503


Ο ρωσικός δορυφορικός φορέας RSCC έθεσε σε εμπορική λειτουργία την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 έναν νέο δορυφόρο τηλεπικοινωνιών, τον Express 103. Το διαστημικό σκάφος στάθμευσε στην τροχιακή θέση 96,5 ° Ε.

Ο νέος δορυφόρος επικοινωνίας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ψηφιακή τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση, υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο και μετάδοση δεδομένων, καθώς και την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας στην αεροπορική και ναυτιλιακή βιομηχανία στη Ρωσία και στο εξωτερικό.

Ο Express 103 στην θέση 96,5 ° E θα αντικαταστήσει τον δορυφόρο Express AM33 και θα παρέχει επικοινωνίες στις ανατολικές περιοχές της Ρωσίας και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Ο πάροχος αναμένει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα και την αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Express 103 μαζί με τον δορυφόρο Express 80 ο οποίος βρίσκεται επίσης σε λειτουργία, εκτοξεύτηκε στο διάστημα από το κοσμοδρόμιο Baikonur στις 31 Ιουλίου 2020. Ο δορυφόρος κατασκευάστηκε από τη ρωσική εταιρεία JSC (Information Satellite Systems) που πήρε το όνομά του από τον ακαδημαϊκό M.F. Reshetnev, μαζί με την ευρωπαϊκή εταιρεία Thales Alenia Space. Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής του δορυφόρου είναι 15 χρόνια.

Η RSCC λειτουργεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο της Ρωσίας, το οποίο αποτελείται από 12 γεωστατικούς δορυφόρους με χωρητικότητα στις ζώνες C, Ku, Ka και L σε τροχιακές θέσεις από 14 ° W έως 140 ° E, επιτρέποντάς έτσι την παροχή υπηρεσιών  σε πελάτες σε 58 χώρες σε όλες τις ηπείρους .

Πηγή: parabola.cz, Επιμέλεια:Tasos.cz
 

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...