Jump to content

«Σφαγή» για …ένα θεματικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας!

Αξιολογήστε το θέμα


ioanis

Recommended Posts

  • Μέλος

«Σφαγή» για …ένα θεματικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας!

28/01/2021

Τι κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση του DVB–T2

control.thumb.jpg.9feba9c9094bebec2e3d2933421f1c46.jpg

Κανένα σχέδιο λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού θεματικού περιεχομένου δεν μπορεί να προχωρήσει αυτήν τη χρονιά. Παρά τα όσα φημολογούνται και λέγονται, ο διαθέσιμος χώρος τηλεοπτικών συχνοτήτων που έχει ο ιδιώτης πάροχος της Digea φθάνει για ένα μόνο θεματικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Αιτία είναι η περίεργη καθυστέρηση μετάβασης στην τεχνολογία κωδικοποίησης DVB-T2, στην οποία έχουν προχωρήσει ήδη σχεδόν όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Digea, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει στην εκπομπή υψηλής ευκρίνειας μετά το τέλος της δεύτερης ψηφιακής μετάβασης, τον Σεπτέμβριο του 2021, αν όμως δεν υιοθετήσει το μοντέλο DVB-T2 στις τρεις πολυπλεξίες που διαθέτει υπάρχει χώρος μόνο για έναν ακόμη πανελλαδικό σταθμό θεματικού χαρακτήρα. Υπό αυτό το πρίσμα, το Μακεδονία ΤV του Ομίλου ΑΝΤ1 θα παραμείνει για ένα – δύο χρόνια ακόμη το μοναδικό πανελλαδικό θεματικό κανάλι. Με τη διάταξη που πρόσθεσε στο σχέδιο νόμου ο Στέλιος Πέτσας το Μακεδονία TV συνεχίζει να θεωρείται θεματικό κανάλι γενικής στόχευσης, προσθέτοντας όμως και ειδήσεις.

Την κατάσταση αυτή γνωρίζουν πολύ καλά στο Μαξίμου και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά βιασύνη να προχωρήσει η τηλεοπτική αδειοδότηση των 3 + 1 τηλεοπτικών αδειών θεματικού περιεχομένου.

Typologies.gr

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...