Jump to content

1.5 χρόνια καταναγκαστική εργασία για πειρατεία

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

1.5 χρόνια καταναγκαστική εργασία για πειρατεία


avatar.jpg


1,5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας σαν αποζημίωση για την τηλεόραση Trikolor για ζημιές άνω των 100 χιλιάδες ρούβλια και μηνιαία κράτηση από τον μισθό σε όφελος του κράτους. Μια από τις πιο σοβαρές κυρώσεις στη Ρωσία για την πειρατεία στην ψηφιακή τηλεόραση τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί πια σε ισχύ.


Ο πάροχος της πλατφόρμας Tricolor TV συνεργάζεται για πάνω από 8 χρόνια ενεργά με τις αρχές για την καταπολέμηση της πειρατείας. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η πιο σκληρή καταδίκη για την τηλεοπτική πειρατεία στη Ρωσία - 1,5 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.


Πολίτης της πόλης Lermontov που βρίσκεται στην περιοχή του νομού Stavropol έχει ασχοληθεί με την τροποποίηση και πώληση διάταξης λήψης με δυνατότητα παράνομης πρόσβασης σε συνδρομητικά τηλεοπτικά προγράμματα της Trikolor για σχεδόν δύο χρόνια. Ο πειρατής τελικά εντοπίστηκε τον Ιανουάριο του 2016 κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής υπηρεσίας αγοράς μέσω του προσωπικού του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών του Stavropol. Ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει στο προσωπικό δέκτη έναντι τιμής 2.000 ρούβλια.


Τον Δεκέμβριο του 2018, το δικαστήριο του Stavropol διαπίστωσε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε σωρεία εγκλημάτων - μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφορίες που προστατεύονται από υπολογιστή, προετοιμασία εγκλήματος και απόπειρα εγκλήματος, δημιουργία, χρήση και διανομή κακόβουλου λογισμικού. Ο κατηγορούμενος αναγνώρισε πλήρως την ενοχή του και το δικαστήριο τον τιμώρησε με τη μορφή καταναγκαστικής εργασίας για 1 έτος και 6 μήνες, ενώ κάθε μήνα θα του γίνεται κράτηση 10 τοις εκατό από τον μισθό του υπέρ της Πολιτείας. Το δικαστήριο αναγνώρισε επίσης την αποζημίωση της ζημίας που πρέπει να καταβάλει ο πειρατής στην Trikolor TV ύψους 105.192 ρούβλια (δηλαδή περίπου 37.350 CZK).


Ο πειρατής θεώρησε την τιμωρία πολύ αυστηρή και προσπάθησε να την μειώσει καταθέτοντας καταγγελία. Τον Φεβρουάριο του 2019, το περιφερειακό δικαστήριο επιβεβαίωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου και μείωσε τον χρόνο της καταναγκαστικής εργασίας μόνο κατά ένα μήνα.


πηγή: parabola.cz , επιμέλεια: Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...