Jump to content

Δοκιμές Persidera σε διαμόρφωση 16APSK στις 9΄Ε

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Δοκιμές Persidera σε διαμόρφωση 16APSK στις 9΄Ε


85383.jpg


Στον δορυφόρο Eutelsat 9B στις 9 μοιρες ανατολικά η Persidera στην συχνότητα 12,257 GHz (κατακόρυφη πόλωση) τερμάτισε την λειτουργία του αναμεταδότη διανομής στο πρότυπο DVB-S2 και τη συνήθη διαμόρφωση 8PSK.


Στον ίδιο αναμεταδότη αλλά σε νέα συχνότητα 12.265 GHz, εμφανίστηκε ένας νέος DVB-S2 αναμεταδότης του ίδιου παρόχου το οποίο μεταδίδεται σε υψηλότερη διαμόρφωση 16APSK. Το FEC του πακέτου είναι 3/4. Το πακέτο επιπλέον λειτουργεί σε λειτουργία πολλαπλής ροής (multistream).


Ο  αναμεταδότης με multiplex συνεχίζει να λειτουργεί στην ιταλική δέσμη, πράγμα που σημαίνει ότι η κάλυψη κατευθύνεται πρωτίστως στην Ιταλία και το σήμα εκτός αυτής της περιοχής μειώνεται σταδιακά. Η υψηλότερη διαμόρφωση και FEC για απρόσκοπτη λήψη απαιτεί τώρα S / N πάνω από 10,2 dB και για λήψη πλατφόρμας στην Τσεχική Δημοκρατία απαιτείται πιάτο με διάμετρο περίπου 150 έως 200 cm, ανάλογα με την τοποθεσία λήψης. Καλύτερες συνθήκες λήψης βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας.


Η λήψη στην Τσεχική Δημοκρατία με ένα μεγαλύτερο πιάτο είναι επίσης δυνατή λόγω του γεγονότος ότι στην ίδια συχνότητα προς το παρόν δεν βρίσκεται σε λειτουργία το multiplex στη δέσμη Βόρειας Ευρώπης + Βαλτικής και Ουκρανίας.  Στην περίπτωση δρομολόγησης της πλατφόρμας σε αυτήν την δέσμη τότε δεν θα είναι δυνατή η λήψη από καμία δέσμη.


Εκτός από ένα μεγαλύτερο πιάτο απαιτείται και κατάλληλος δέκτης με υποστήριξη διαμόρφωσης 16APSK και σε λειτουργία πολλαπλής ροής (multistream).


Η Persidera μεταδίδει δύο stream στη συχνότητα 12.265 GHz - το Stream 1 και το Stream 2. Και τα δύο  stream  εκπέμπουν πανομοιότυπα προγράμματα. Περιλαμβάνουν μικρότερους τοπικούς και περιφερειακούς σταθμούς όπως iLike TV, Canale 162, Juwelo TV, Channel 24, HSE 24 Donna, Rete Italia, La4, Gold TV, LineaGem, Linea Italia, Orler TV, Air Italia, HSE 24 Beauty, Donna Sport TV, Canale 165, Rainbow, Donna Shopping, Fire TV, Canale 61, Top Calcio 24, Canale 232, Italia Channel 123 / Pianeta TV.


Αυτή τη στιγμή πρόκειται για το μοναδικό DVB-S2 multiplex σε λειτουργία multistream σε διαμόρφωση 16APSK.


τεχνικές παράμετροι - Rete A:
Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,265 GHz, pol. V, SR 31400, FEC 3/4, DVB-S2/16APSK, stream 1/stream 2, FTA


πηγή: flysat + vl.info, παρουσίαση: parabola.cz, επιμέλεια; Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...