Jump to content

Δοκιμαστική εκπομπή σε 8Κ στον Hot Bird 13C (13 ° E)

Αξιολογήστε το θέμα


tasos.cz

Recommended Posts

  • Μέλος

Δοκιμαστική εκπομπή σε 8Κ στον Hot Bird 13C (13 ° E) 

sharp-8k-tv.jpg

Δοκιμαστική εκπομπή σε 8Κ διαπιστώθηκε πριν από μια εβδομάδα στις 11-10-2018 την οποία επισήμανε το satkurier.pl. Δεν είναι γνωστό ποιος πάροχος έκανε αυτά τα τεστ σε 8Κ.


Οι συντάκτες του satkurier.pl τότε παρατήρησαν ενδιαφέροντα τεστ στον δορυφόρο Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E) . Ένας από τους προηγουμένως απενεργοποιημένους αναμεταδότες ενεργοποιήθηκε και η εκπομπή DVB-S2X εμφανίστηκε χρησιμοποιώντας διαμόρφωση 16APSK. Το δορυφορικό σήμα επεξεργάστηκε και αποδείχθηκε ότι στον δορυφόρο Eutelsat Hot Bird 13C (13 ° E) πραγματοποιήθηκαν πειράματα με ανάλυση 8Κ. 


Οι συντάκτες της SAT Kurier ανέλυσαν επιτυχώς το δορυφορικό αυτό σήμα σε 8Κ σε ένα PC εξοπλισμένο με μια κάρτα DVB TBS 5520SE με τα πιο πρόσφατα προγράμματα οδήγησης.


Ως μέρος των δοκιμών, εμφανίστηκαν πολύχρωμες οριζόντιες λωρίδες να εκπέμπουν στην ανάλυση 7680x4320 (4320p - προοδευτικά, χωρίς παρεμβολή, 59,94 fps). Ο κωδικοποιητής HEVC / H.265 χρησιμοποιήθηκε για τη συμπίεση της εικόνας. Ο ρυθμός βίντεο ήτανε μόλις 1,9 Mbit / s, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ήτανε ένα δοκιμαστικό διάγραμμα - η εικόνα συμπιεζότανε καλά, είχε περιορισμένο αριθμό χρωμάτων, επομένως, παρά την ανάλυση 8K, μόνο με ρυθμό 1,9 Mbit / s. 


Το μήνυμα δεν ήτανε κρυπτογραφημένο αλλά σε ελεύθερη μετάδοση (FTA)


Η μετάδοση ήχου ήτανε εξίσου ενδιαφέρουσα - υπήρχανε τρία κομμάτια ήχου LATM AAC. Το κύριο είναι 13,0 με ρυθμό 3 Mbit / s. Το δεύτερο είναι 5.1 στα 960 kbit / s, ενώ το τρίτο προσφέρει στερεοφωνικό ήχο στα 384 kbit / s. 


Δεν είναι γνωστό ποιος ήτανε υπεύθυνος για τις δοκιμές, καθώς δεν υπήρχαν δεδομένα ταυτοποίησης στη ροή, η υπηρεσία δεν είχε καν όνομα και δεν υπήρχαν πίνακες SDT και NIT στη ροή. 


Πηγή: satkurier.pl. , Επιμέλεια:Tasos.cz

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...