Jump to content

Awake: Ένα ρολόι που φροντίζει τον πλανήτη και το περιβάλλον

Αξιολογήστε το θέμα


WebMaster

Recommended Posts

  • Super Συντονιστής
awake-roloi.jpg

Το Awake είναι ένα ρολόι που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπει κανείς την ωρολογοποιία.

Μέσα από μία καμπάνια στο Indiegogo, οι δημιουργοί του Awake φιλοδοξούν όχι απλώς να αντλήσουν κεφάλαια για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του ρολογιού τους, αλλά και να αφυπνίσουν τους καταναλωτές μέσα από το μήνυμα ότι η κατανάλωση μπορεί να έχει πρόσωπο και φιλοσοφία φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό αντανακλάται όχι μόνο στο σχεδιασμό, αλλά και στην κατασκευή του ρολογιού.

Έτσι, το πρώτο μοντέλο της Awake, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, χωρίς, όμως, να κάνει κάποιο συμβιβασμό στην ποιότητα των υλικών, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αποτέλεσμα που μπορεί να φορεθεί τόσο στα σπορ και τις εξωτερικές δραστηριότητες, όσο και σε μία πιο επίσημη εμφάνιση.

awake-roloi.jpg

Το καντράν του ρολογιού έχει σχεδιασμό που θυμίζει τα κύματα της θάλασσας, ενώ μπορεί κανείς να το παραγγείλει σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Εκείνο το στοιχείο που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το λουράκι, το οποίο έχει δημιουργηθεί από ανακυκλωμένο πλαστικό που έχει συγκεντρωθεί από τον βυθό της θάλασσας στην Ασία, σε μια προσπάθεια της Awake να συνδυάσει την κυκλοφορία του τελικού προϊόντος με την προσπάθεια μείωσης των βλαβερών συνηθειών της ανθρωπότητας στους ωκεανούς που γεμίζουν από πλαστικά σκουπίδια. Εάν κάποιος επιλέξει το δερμάτινο λουράκι και εδώ υπάρχει φροντίδα στον πλανήτη, αφού η διαδικασία του χρωματισμού γίνεται φυσικά.

Ένα άλλο στοιχείο που τονίζει τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες αυτού του ρολογιού είναι ο μηχανισμός που έρχεται από την Ιαπωνία και φορτίζει από τον Ήλιο, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη χρήσης μίας μπαταρίας, που θα μπορούσε να δημιουργεί επιβάρυνση στο περιβάλλον. Η επικάλυψη στα στοιχεία του καντράν και τους δείκτες είναι από SuperLuminova για να φαίνεται στο σκοτάδι, χωρίς την ανάγκη κάποιας πηγής ενέργειας. Το ρολόι βρίσκεται σε διαδικασία άντλησης κεφαλαίων μέσω της πλατφόρμας crowdfunding του Indiegogo, ενώ μπορεί να το παραγγείλει κανείς σε κάσα με διάμετρο 40 ή 36 χιλιοστών. Το μήνυμα που στέλνει αυτό το ρολόι είναι πως έχει έρθει η ώρα να φροντίσουμε λίγο πιο ενεργά τον πλανήτη.

The post Awake: Ένα ρολόι που φροντίζει τον πλανήτη και το περιβάλλον appeared first on pestaola.

Πηγή Είδησης

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...