Jump to content

Βίντεο με τους 5.000 δορυφόρους του Έλον Μασκ γύρω από τη Γη – Πώς μπορούν να γίνουν απειλή με το «σύνδρομο Κέσλερ»

Αξιολογήστε το θέμα


Technology News

Recommended Posts

AP23207686404000.jpg

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει τους 5.000 δορυφόρους του Έλον Μασκ γύρω από τη Γη, με τους επιστήμονες να δηλώνουν ανήσυχοι, καθώς μπορεί να απειλήσουν τον πλανήτη, λόγω του «συνδρόμου Κέσλερ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter και δείχνει μικρές πορτοκαλί κουκκίδες που αναπαριστούν τους δορυφόρους να στριφογυρίζουν γύρω από τη Γη. Μέχρι στιγμής, έχουν εκτοξευτεί 5.000 δορυφόροι Starlink και τα επόμενα χρόνια ενδέχεται να φτάσουν τους 12.000 ή ακόμη και τους 42.000.

Με βάση το δημοσίευμα, έρευνα έδειξε ότι τα ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας -όπως αυτά που παράγονται από τα μηχανήματα του Μασκ- διαρρέουν στον ουρανό, δυσκολεύοντας τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις.

Έτσι, το μέγεθος και η κλίμακα του έργου Starlink προβληματίζει και τους ειδικούς στην ασφάλεια των διαστημικών πτήσεων που τώρα βλέπουν το Starlink ως την υπ’ αριθμόν ένα πηγή κινδύνου σύγκρουσης στην τροχιά της Γης»

Το «σύνδρομο Κέσλερ», που προτάθηκε από τον επιστήμονα της NASA Ντόναλντ Κέσλερ το 1978, αναφέρει ότι εάν υπάρχουν πάρα πολλά διαστημικά σκουπίδια στην τροχιά της Γης, τότε τα αντικείμενα θα μπορούσαν να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα διαστημικά σκουπίδια, με αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της τροχιάς της Γης.

Adblock test (Why?)

http://ftr.fivefilters.net

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...