Jump to content
tasos.cz

Η Intelsat θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός άλλου δορυφόρου

Αξιολογήστε το θέμα

Recommended Posts

Η Intelsat θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός άλλου δορυφόρου


Ένας άλλος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της δορυφορικής εταιρείας Intelsat θα παρέχει τις υπηρεσίες του περισσότερο από τον αρχικό προγραμματισμό. Η διάρκεια ζωής του δορυφόρου θα παραταθεί με τη βοήθεια της νέας μονάδας MEP (Mission Extension Pod).

Κάθε δορυφόρος έχει έναν εκτιμώμενο χρόνο λειτουργίας σε τροχιά που έχει ορίσει ο κατασκευαστής. Με την αποτελεσματική χρήση της διαστημικής συσκευής, είναι δυνατή η παράταση της λειτουργίας του δορυφόρου κατά αρκετά χρόνια πέρα από τον εγγυημένο χρόνο από τον κατασκευαστή του δορυφόρου. Μετά από αυτό το διάστημα  είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί ο δορυφόρος με έναν νέο, ο οποίος θα αναλάβει τις υπηρεσίες του παλιού δορυφόρου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει με νέες δυνατότητες που παρέχονται από εταιρείες. Και η Intelsat είναι η πρώτη δορυφορική εταιρεία που συμμετέχει σε τέτοιες προκλήσεις.

Ο δορυφορικός πάροχος Intelsat παρήγγειλε την συσκευή Mission Extension Pod (MEP) από τη SpaceLogistics της Northrop Grumman Corporation για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής ενός δορυφόρου Intelsat και να παρέχει συνεχή εξυπηρέτηση σε πολλούς πελάτες.

intelsat-mission-extension-pod.jpg
Εικ. 1 - Mission Extension Pod (φωτογραφία: Intelsat).

Το "jet pack" ΜΕΡ θα εγκατασταθεί από ένα ρομποτικό όχημα (MRV) της SpaceLogistics σε δορυφόρο Intelsat που λειτουργεί σε γεωσύγχρονη τροχιά, διασφαλίζοντας τη συνέχεια των δορυφορικών υπηρεσιών για τουλάχιστον έξι χρόνια από το 2026.

Η εταιρεία Intelsat δεν έχει ακόμη διευκρινίσει σε ποιον δορυφόρο θα γίνει η επέκταση της χρήσης του. Οι ΜΕΡ και MRV έχουν ολοκληρώσει τις κρίσιμες αναθεωρήσεις σχεδιασμού, βρίσκονται στη φάση συναρμολόγησης και δοκιμών και συνεχίζουν να προετοιμάζονται για την εκκίνηση του εγχειρήματος.

Πηγή: parabola.cz

Κοινοποίηση του μηνύματος


Link to post
Share on other sites
 
Παρακαλώ Σχολιάστε Εποικοδομητικά

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
  • Δημιουργία νέου...