Jump to content

Παραμένει στον… προηγούμενο αιώνα της τηλεόρασης η Ελλάδα


Michaeldx

Recommended Posts

  • Μέλος

image.thumb.png.925f26dc0dbf9a58f3b2e01f9ec5b1b5.png

Υποχρεωτική τυπική ευκρίνεια στην TV

 

Παρά τις επενδύσεις των δύο παρόχων δικτύου, Digea και ΕΡΤ, τα τελευταία χρόνια σε τεχνολογικό ψηφιακό εξοπλισμό, η χώρα μας θα παραμείνει καθηλωμένη στην τυπική ευκρίνεια υποχρεωτικά έως και τον Ιούνιο του 2023, ενώ υπάρχει η δυνατότητα νέας εξάμηνης παράτασης!

Η νέα παράταση προβλέπεται στο νομοσχέδιο για τα Μητρώα Τύπου, που κατατέθηκε στη Βουλή. Τη στιγμή που η ψηφιακή TV σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχει προχωρήσει σε ψηφιακό σήμα DVB-Τ2, ενώ υπάρχουν δοκιμαστικές μεταδόσεις σε 4Κ, στην Ελλάδα η κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά το τηλεοπτικό σήμα στον προηγούμενο αιώνα, με συνεχιζόμενες παρατάσεις από το 2019. Αποτέλεσμα είναι να μη χωράνε στις υφιστάμενες ψηφιακές συχνότητες Digea και ΕΡΤ όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα. Η μεν Digea ζητάει από τα περιφερειακά κανάλια αύξηση ενοικίου για να εκπέμψει το σήμα τους και σε HD, η δε ΕΡΤ έχει εξαφανίσει το Ertnews με σήμα SD.

Πηγή https://typologies.gr/paramenei-ston-proigoymeno-aiona-tis-tileorasis-i-ellada/

Link to comment
Share on other sites

  • Μέλος

Δηλαδή για να καταλάβουμε μέχρι μάλλον τον Ιούνιο 2023 θα βλέπουμε sd,και μετά βλέπουμε ή θα πάρει και άλλη παράταση.Πάντως στις δύσκολες περιοχές όπως είναι η δικιά μου στην Ορεινή Μεσσηνία λευκή περιοχή όταν πάμε στο 256 QAM διαμόρφωση θα έχουμε προβλήματα λήψης,εδώ στην Αττική όχι.Αν και το 256 QAM χρειάζεται μεγάλη ισχύ κάτι που δεν κάνουνε οι 2 πάροχοι digea και Ερτ,μόνο να μειώνουν ισχύ ξέρουν,και λίγο παραπάνω ισχύ δεν βλάπτει.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Μέλος

Νέα παράταση,πήρε η κατάργηση των sd της digea και της Ερτ,γιατί στις δύσκολες περιοχές και λευκές περιοχές δεν πιάνουνε καθόλου hd,και άμα μπούνε hd δεν θα πιάνουνε οι δύσκολες περιοχές δηλαδή σχεδόν στην Ελλάδα το 1/3.Και η digea έχει χαμηλώσει γενικά σε όλη την Ελλάδα την ισχύ από τον χειμώνα φέτος για κέρδος.Ενώ η Ερτ όχι έχει παραμείνει σε σταθερή ισχύ αυξημένη.

Επεξεργάστηκε από Michaeldx
Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...