Jump to content

Το καλό έγινε καλύτερο! – Η νέα γενιά TIOC και AI καμερών από την Dahua αλλάζει εκ νέου την αγορά


Δημητρης

Recommended Posts

  • Super Συντονιστής

cam.png

 

Καλά θυμάστε, πρόκειται για μία καινοτόμα λύση που κάλυψε υψηλές απαιτήσεις και έδωσε απαντήσεις σε αρκετές προκλήσεις που αντιμετωπίζει διαρκώς ο επαγγελματίας εγκαταστάτης στα έργα του. Θα τολμήσουμε να πούμε, ότι η 3η γενιά αυτών των προτάσεων προσφέρει μια καινοτόμα υπηρεσία, που αλλάζει την αγορά των φυλάξεων, εποπτείας και ασφάλειας κρίσιμων υποδομών. Φυλάμε το καλό για το τέλος!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, οι κάμερες TIOC AI της Dahua οι ονομαζόμενες «active deterrence» προσφέρουν 3 τεχνολογίες σε μία. ΑΙ και classification της ανίχνευσης κίνησης, κατηγοριοποιώντας την κίνηση σε άνθρωπο και όχημα και μειώνοντας τα false alarm σε ποσοστό έως και 90%, με δικές μας “Vector Security” δοκιμές. Μέσω του deep learning (βαθιάς εκμάθησης) αλγόριθμου η κάμερα γίνεται ακόμα καλύτερη, καθώς μαθαίνει και αντιλαμβάνεται καλύτερα τον χώρο γύρω της.

Δεύτερη λειτουργία, είναι τα ενσωματωμένα led-flash σε κόκκινο και μπλε χρώμα και το ενσωματωμένο ηχείο πάνω στην κάμερα.  Τα led-flash και το ηχείο-σειρήνα, ενεργοποιούνται όταν η κάμερα μέσω των λειτουργιών AI αντιληφθεί κίνηση ή εισβολή σε συγκεκριμένο πεδίο στο χώρο εποπτείας της κάμερας. Η λειτουργία αυτή ειδοποιεί των εισβολέα ότι το σύστημα καμερών του χώρου τον έχει εντοπίσει δημιουργώντας του πανικό ώστε και να απομακρυνθεί από τον χώρο. Υπάρχει η δυνατότητα μέσω των εξελιγμένων XVR/NVR της Dahua ο χρήστης είτε να ηχογραφήσει το δικό του μήνυμα της σειρήνας, είτε  να μιλήσει εκείνη την στιγμή live από το κινητό του με τον χώρο.

Σε συνδυασμό με την 3η λειτουργία που δεν είναι άλλη από την full color τεχνολογία και την 100% έγχρωμη εικόνα σε χαμηλές ή μηδενικές συνθήκες φωτισμού, έχουμε πλέον μία ολοκληρωμένη λύση για εποπτεία κρίσιμων υποδομών.

Σήμερα ήρθε η 3η γενιά S3 TIOC να «σβήσει» όποια αδυναμία είχαν οι προηγούμενες γενιές προσφέροντας επιπλέον 3 διαφορετικούς τρόπους ενεργοποίησης του white led σε full color mode της κάμερας (ναι πλέον δεν θα ενοχλεί το λευκό φως) :

Ενεργοποίηση μόνο όταν αντιληφθεί κίνηση

Προγραμματισμένα

Μονίμως σε λειτουργία όλο το βράδυ

Ξεκάθαρα περνάμε στην εποχή του ψηφιακού patrolling – ψηφιοποιήση φυλάξεων χωρίς απαραίτητα να βρίσκεσαι εκεί αλλά να είσαι εκεί, να βλέπεις και να μιλάς live μέσω μίας ψηφιακής τεχνολογίας αυξάνοντας την απόδοση και μειώνοντας το κόστος φύλαξης και εποπτείας σημαντικό υποδομών.

Ενδεικτικά μοντέλα νέα γενιάς TIOC S3: IPC-HDW3549H-AS-PV-S3, IPC-HDW3849H-AS-PV-S3, IPC-HFW3849T1P-AS-PV-S3, HAC-HDW1509T-IL-A, HAC-HFW1509TLM-IL-A

Βασίλης Δέδες

https://www.securitymanager.gr/

Link to comment
Share on other sites

Μπές στην κουβέντα!

Μπορείτε να δημοσιεύσετε τώρα και να εγγραφείτε αργότερα. Εάν έχετε λογαριασμό, Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε με τον λογαριασμό σας.

Επισκέπτης
Απάντηση

×   Τοποθετείται ως πλήρες κείμενο.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...