Μέλος tasos.cz 780 Δημοσίευσε 23, Νοεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσίευσε 23, Νοεμβρίου 2018 Ο Eutelsat 5 West B περιορίζει τη διαθεσιμότητα των mux πολλαπλών ροών Ο γαλλικός δορυφορικός φορέας εκμετάλλευσης Eutelsat σχεδιάζει να αντικαταστήσει τον Eutelsat 5 West A, ο οποίος σταθμεύει στην θέση 5 ° W. Ο νέος δορυφόρος θα ονομάζεται Eutelsat 5 West B και θα φέρει πολλές σημαντικές αλλαγές. Ο Eutelsat 5 West B σε σύγκριση με τον Eutelsat 5 West Α θα είναι μικρότερος δορυφόρος που δεν θα έχει πλέον αναμεταδότες στη ζώνη C. Η ζώνη Ku θα έχει 35 αναμεταδότες σε ισοδύναμες 36 MHz μονάδες, που είναι ο ίδιος αριθμός με τον υπάρχοντα δορυφόρο. Χάρτης 1 –Footprint του υφιστάμενου δορυφόρου Eutelsat 5 West A, Super beam (χάρτες: Eutelsat) Με την έλευση του δορυφόρου Eutelsat 5 West B η κάλυψη θα αλλάξει σημαντικά. Ο νέος δορυφόρος θα παράσχει τρεις διαφορετικές δέσμες , τις Transalpine beam, Europe beam και Algeria beam. Η πρώτη δέσμη (Transalpine) θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τους γαλλικούς και τους ιταλικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και για πολυπλέκτες διανομής επίγειων αναμεταδοτών στη λειτουργία MultiStream και την πλατφόρμα Fransat. Αυτοί οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς χρησιμοποιούνε κατά κανόνα την super beam στον Eutelsat 5 West A (βλέπε τον πρώτο χάρτη κάλυψης). Στον νέο δορυφόρο Eutelsat 5 West B η κάλυψη περιορίζεται στην περιοχή μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας. Όσον αφορά τη συνήθη επικάλυψη μπορεί να συντονιστούν και άλλες χώρες - η Αυστρία, μέρος της Γερμανίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, η προκαταρκτική δέσμη κάλυψης δείχνει ότι η νέα δέσμη δεν θα έχει ευνοϊκή κάλυψη για τη Σλοβακία, την Ουγγαρία και την Πολωνία. Αυτή είναι θεωρητική εκτίμηση της κάλυψης, η πραγματικότητα μπορεί να είναι καλύτερη. Για τη διανομή ιταλικών προγραμμάτων, η θέση 5 ° W θα είναι αποφασιστική. Το υποδεικνύουν αλλαγές στη διανομή ορισμένων προγραμμάτων –η μετακίνηση από 12,5 ° W σε 5 ° W. Για τους τηλεθεατές η λήψη των καναλιών MultiStream θα είναι ενδιαφέρουσα, οι τηλεθεατές με έναν κατάλληλο δέκτη θα μπορούνε να λάβουν σειρά από ελκυστικά γαλλικά και ιταλικά προγράμματα χωρίς κάρτα αποκωδικοποιητή και χωρίς συνδρομή. Χάρτης 2 - Footprint του νέου δορυφόρου Eutelsat 5 West B, Transalpine beam Για άλλες ανάγκες, ο Eutelsat 5 West B θα έχει επίσης μία ευρωπαϊκή δέσμη που θα καλύπτει όλη τη Δυτική, Νότια, Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το σήμα θα εξασθενίσει. Χάρτης 3 - Footprint του νέου δορυφόρου Eutelsat 5 West B, Europe beam Ο νέος δορυφόρος Eutelsat 5 West B σχεδιάζει επίσης μια δέσμη για την Αλγερία. Για αυτή τη χώρα έχει δέσμη και ο υπάρχον δορυφόρος, ωστόσο σήμερα τα κανάλια της Αλγερίας μεταδίδονται και από άλλους δορυφόρους (SES 4 στις 22°W και Eutelsat 7 West A στις 7°W). Χάρτης 4 - Footprint του νέου δορυφόρου Eutelsat 5 West B, δέσμη της Αλγερίας Ο Eutelsat 5 West B θα εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019. Τον δορυφόρο θα παραδώσει η Airbus Defense and Space και η Orbital ATK. Σύμφωνα με τη συμφωνία η Airbus Defense and Space θα δημιουργήσει τους αναμεταδότες ενώ την πλατφόρμα θα παραδώσει η Orbital ATK. Ο υπάρχον δορυφόρος Eutelsat 5 West A είναι επίσης γνωστός ως Stellar 5 ή ως Atlantic Bird 3 και είχε εκτοξευθεί με τον πύραυλο Ariane τον Ιούλιο του 2002 με αναμενόμενη διάρκεια ζωής 15 ετών.Πηγή: parabola.cz , Επιμέλεια: Tasos.cz Σ.Σ. Όπως βλέπετε πατριώτες απο τα παραπάνω footprints του νεόυ δορυφόρου Eutelsat 5 West B δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για την Πατριδα μας και το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας στην λήψη του νέου δορυφόρου Eutelsat 5 West B Tasos.cz Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/ Share on other sites More sharing options...
Μέλος tasos.cz 780 Δημοσίευσε 25, Φεβρουαρίου 2020 Συγγραφέας Μέλος Share Δημοσίευσε 25, Φεβρουαρίου 2020 Αναφορά λήψης Eutelsat 5 West A/B at 5.0°W απο Τσεχία. Κάτοπτρο περιστρεφόμενο 70εκ Panorama PRO 67 APP Eutelsat 5 West A/B at 5.0°W 10972 V 29950 S=86% Q=78% 11054 V 29950 S=84% Q=75% 11096 V 29950 S=82% Q=78% 11138 V 29950 S=84% Q=72% 11457 H 2400 S=80% Q=60% 11471 V 29950 S=82% Q=75% 11480 H 3215 S=81% Q=90% 11512 V 29950 S=85% Q=90% 11554 V 29950 S=84% Q=75% 11596 V 29950 S=85% Q=90% 11679 V 29950 S=84% Q=75% 12564 V 29950 S=84% Q=81% 12690 V 29950 S=82% Q=75% 12700 H 11167 S=84% Q=78% 12732 V 29950 S=82% Q=75% 11471 H 9900 S=79% Q=41% 1 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-9028 Share on other sites More sharing options...
neoktistos 108 Δημοσίευσε Δευτέρα 12:14 PM Share Δημοσίευσε Δευτέρα 12:14 PM Καλημέρα σας! Η... πρώτη έκπληξη, που σας είχα υποσχεθεί (μέσω του "chat" την περασμένη εβδομάδα) και θ' ακολουθήσουν κι άλλες και απεικονίζονται, στις παρακάτω φωτογραφίες! Η πρώτη -ας την πούμε- απόπειρα, ενασχόλησής μου, με όργανο λήψης δορυφορικών σημάτων, της AMIKO (TSC 1270), το οποίο παρεμπιπτόντως, δεν έχει την δυνατότητα λήψης σημάτων, πολλαπλών ροών (γνωστών ως "Multistream") και εμφάνισης των τελικών αποτελεσμάτων, μέσω του πολύ καλού -για τα κόστος του- δέκτη της Octagon (SF8008 4K Combo & Multistream)! Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η... απογοήτευσή μου, στην μη πετυχημένη πλήρης λήψη του δορυφόρου (του τίτλου του θέματος) και δη, της τελευταίας συχνότητας, της 12732 Κάθετη, με Ρυθμό Συμβόλου 29500 και FEC 8/9, όπου εκπέμπουν τα κύρια Γαλλικά κανάλια, που όμως, τα έλαβα εύκολα σε άλλες συχνότητες, ως... κωδικοποιημένα ή μερικώς ελεύθερα (π.χ. Canal+)! * Θα ήθελα μια αναφορά, αν υπάρχει μέλος εδώ στην κοινότητά μας, που να ζει στην Βόρεια Ελλάδα κυρίως και να έχει την δυνατότητα λήψης του δορυφόρου -έστω με περιστρεφόμενο κάτοπτρο- ν' αναφέρει την δική του εικόνα λήψης! Για την ιστορία, η λήψη έγινε, με μια... ιδιαίτερα "απαρχαιωμένη" εγκατάσταση, δηλαδή με κάτοπτρο "no name" διαστάσεων ~ 1,10 μ./ ~1,15 μ. και LNB της Inverto, με "βαθμό θορύβου", στα 0,3 dB! 1 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49687 Share on other sites More sharing options...
Super Συντονιστής Δημητρης 490 Δημοσίευσε Δευτέρα 08:32 PM Super Συντονιστής Share Δημοσίευσε Δευτέρα 08:32 PM Neoktistos ευχαριστούμε για την αναφορά! Δυστυχώς εγώ βρίσκομαι δυτικά. Λόγο που υπάρχουν 2 ίδια μηνύματα ισως σου κόλλησε κάτι και πάτησες 2 φορές αποστολή? Πες μου ποιο από τα 2 να διαγράψω. 2 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49690 Share on other sites More sharing options...
neoktistos 108 Δημοσίευσε Δευτέρα 08:39 PM Share Δημοσίευσε Δευτέρα 08:39 PM Το δεύτερο! Σ' αυτό έκανα, αναφορά! Είναι το ίδιο, με το πρώτο, που παρέθεσα! * Όπως έγραψα και στο chat, έρχονται κι άλλα, τους επόμενους μήνες! Κυρίως, από συχνότητες, που θεωρούνται δύσκολες (ασθενείς ή οριακοί, με βάση το κάτοπτρό μου) σε λήψη! 1 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49691 Share on other sites More sharing options...
Super Συντονιστής Δημητρης 490 Δημοσίευσε 19 ώρες πριν Super Συντονιστής Share Δημοσίευσε 19 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Oκ διαγράφηκε. Ναι την είδα την αναφορά αλλά δεν διευκρίνιζες ποιο από τα 2. Στο μήνυμα αναφέρεις το Amiko αλλά και τον δορυφορικό δέκτη και αν κρίνω από της φώτο που έβαλες είναι από τον δέκτη σωστά? Το amiko το χρησιμοποίησες για να πιάσεις τον δορυφόρο? Εχω μπερδευτεί λίγο! YS.Τασουλι αν εχεις της φώτο από το τελευταίο μήνυμα σου, ανεβασέ της ξανά σε παρακαλώ. Απ οτι βλέπω δεν είναι ανεβασμένες στο forum εδώ αλλά στο satleo και δεν εμφανίζονται. Επεξεργάστηκε 19 ώρες πριν από Δημητρης Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49708 Share on other sites More sharing options...
neoktistos 108 Δημοσίευσε 19 ώρες πριν Share Δημοσίευσε 19 ώρες πριν (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Δημήτρη! Ναι! Είναι από τον AMIKO! Οι φωτογραφίες είναι από τον δέκτη! Δεν έβγαλα από το Πεδιόμετρο, αν και το σκεφτόμουν, αρχικά, για να μην χρονοτριβώ, συν την κατάσταση του καιρού, που πέρα από το σχετικά προχωρημένο της ώρας, ήταν άστατος και έκανε και κρύο! Για την ακρίβεια, είχα πάει στο πατρικό μου, για ν' απαθανατίσω την λήψη του δορυφόρου και ακολούθως, να συνεχίσω την αναφορά μου καί με τον Ισπανικό δορυφόρο (το αναφέρω καί στο chat)! * Όταν αναφέρεις, ότι βρίσκεσαι δυτικά, σε ποιο μέρος της χώρας; Νομίζω ότι αν είχες την διάθεση για να κάνεις λήψη τον δορυφόρο, θα τον "κατέβαζες", ίσως καλύτερα από μένα! Εκτός κι αν το κάτοπτρό σου (αν δεν έχεις φυσικό εμπόδιο), είναι κάτω του 1 μ., για την ακρίβεια, πιστεύω με άριστη στόχευση, ακόμη και με 90 εκ. να λάβεις τις περισσότερες συχνότητες και ειδικά αν το LNB που έχεις, είναι καινούργιο (π.χ. τελευταίας 5ετίας), μια που στην εγκατάσταση που ασχολήθηκα, το δικό μου, είναι από το... μακρινό 2006!!! Επεξεργάστηκε 19 ώρες πριν από neoktistos 1 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49710 Share on other sites More sharing options...
Μέλος ioanis 1889 Δημοσίευσε 16 ώρες πριν Μέλος Share Δημοσίευσε 16 ώρες πριν Η δέσμη στην δυτική Ελλάδα είναι αρκετά εφικτή με κάτοπτρο 1,20.......δεν δοκίμασα αλλά απ ότι βλέπω την δέσμη δεν θα είναι και τόσο δύσκολη. 2 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49715 Share on other sites More sharing options...
neoktistos 108 Δημοσίευσε 13 ώρες πριν Share Δημοσίευσε 13 ώρες πριν Κρίνοντας, από την εικόνα μερικών σημάτων, πιστεύω ότι ο δορυφόρος, πρέπει να είναι από τους αρκετά εύκολους, σε λήψη, ακόμη και με κάτοπτρο μ' ελάχιστη διάμετρο 90εκ. (εκεί που "ακουμπάει" η τελευταία γραμμή του ιχνοδιαγράμματος) μέχρι (100χλμ πιστεύω, εκτός της γραμμής)! Από την άλλη, όσο πιό μακριά, "φεύγουμε" από το ιχνοδιάγραμμα, ίσως να βλέπουμε διαφορά προς τα πάνω στο μέγεθος της διάμετρος του κατόπτρου, κατά 10 εκατοστά, δηλαδή, το σήμα ν΄ ασθενεί και να γίνεται προοδευτικά, προβληματικό! Εγώ θυμάμαι, όταν ήταν το κάτοπτρο της αναφοράς μου, περιστρεφόμενο, είχα αρκετά εύκολη την λήψη του δορυφόρου (τότε, δεν υπήρχαν multistream μεταδόσεις, αλλά ούτε και τα ιταλικά), που "άγγιζε" φυσικά του 100 %, σε ποιότητα σήματος (είχα DVB-S δέκτη), τα Γαλλικά (τα τοπικά FRANCE 2,3,5 και "O", ήταν ελεύθερα, σε αντίθεση με το FRANCE 4), ενώ, ως σημείο αναφοράς καλής λήψης του δορυφόρου, για το τόξο, υπήρχε μια συχνότητα, με τα κρατικά της Αλγερίας, όπου ήταν ελαφρώς ασθενής το σήμα, ενώ υπήρχε κι ένα κωδικοποιημένο πακετάκι από τις Φιλιππίνες, μ' εξίσου εύκολο σε λήψη, με τα Γαλλικά, που προανέφερα! Όλ' αυτά, μέχρι το... μακρινό (και σωτήριον έτος) 2008!!! Θα προσπαθήσω μα ξανακάνω λήψη του δορυφόρου και πιστεύω να τις βγάλω όλες τις συχνότητες! Τώρα, με την υπάρχουσα εγκατάσταση θα είναι, με καινούρια υλικά (καλώδια και LNB θ΄ αντικαταστήσω, σίγουρα), αυτό, θα δείξει! 1 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49717 Share on other sites More sharing options...
Super Συντονιστής Δημητρης 490 Δημοσίευσε 13 ώρες πριν Super Συντονιστής Share Δημοσίευσε 13 ώρες πριν 6 ωρες πριν , Ο neoktistos έγραψε Καλησπέρα, Δημήτρη! Ναι! Είναι από τον AMIKO! Οι φωτογραφίες είναι από τον δέκτη! Δεν έβγαλα από το Πεδιόμετρο, αν και το σκεφτόμουν, αρχικά, για να μην χρονοτριβώ, συν την κατάσταση του καιρού, που πέρα από το σχετικά προχωρημένο της ώρας, ήταν άστατος και έκανε και κρύο! Για την ακρίβεια, είχα πάει στο πατρικό μου, για ν' απαθανατίσω την λήψη του δορυφόρου και ακολούθως, να συνεχίσω την αναφορά μου καί με τον Ισπανικό δορυφόρο (το αναφέρω καί στο chat)! * Όταν αναφέρεις, ότι βρίσκεσαι δυτικά, σε ποιο μέρος της χώρας; Νομίζω ότι αν είχες την διάθεση για να κάνεις λήψη τον δορυφόρο, θα τον "κατέβαζες", ίσως καλύτερα από μένα! Εκτός κι αν το κάτοπτρό σου (αν δεν έχεις φυσικό εμπόδιο), είναι κάτω του 1 μ., για την ακρίβεια, πιστεύω με άριστη στόχευση, ακόμη και με 90 εκ. να λάβεις τις περισσότερες συχνότητες και ειδικά αν το LNB που έχεις, είναι καινούργιο (π.χ. τελευταίας 5ετίας), μια που στην εγκατάσταση που ασχολήθηκα, το δικό μου, είναι από το... μακρινό 2006!!! Καλησπέρα. Είμαι δυτική Αττική. Εχω ενα του μέτρου και άλλο ενα 1,25.Στο μοτέρ τωρα εχω του μέτρου αλλά το μοτέρ μου χρειάζεται ρύθμιση και δεν εχω βρει ελεύθερο χρόνο! 2 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49720 Share on other sites More sharing options...
Μέλος ioanis 1889 Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Μέλος Share Δημοσίευσε 1 ώρα πριν Όταν ήμουν στην Γερμανία είχα ανοιχτό ορίζοντα και ένα Geotox λήψεις από 45 μοίρες δυτικά μέχρι 68,2 ανατολικά με 90άρι κάτοπτρο εδώ που ήρθα όμως τα πράγματα είναι ....σκούρα λόγω των πολλών βουνών που έχουμε εδώ στην Ήπειρο. 1 Link to comment https://www.newsat.com.gr/forum/topic/135-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-eutelsat-5-west-beutelsat-5-west-a-5-%C2%B0-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#findComment-49722 Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας.
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα